LogoPers

3FM dj Sander Hoogendoorn opent veiling 3FM Serious Request

Een tiara gedragen door Gwen Stefani, assisteren bij een illusie van Hans Klok of abseilen van een windmolen langs de A12: vanaf vandaag bieden 3FM-luisteraars op exclusieve veilingitems, waarvan de opbrengsten naar 3FM Serious Request 2016 gaan. Sander Hoogendoorn verklaarde in zijn programma de veilingsite 3fm.nl/veiling voor geopend. Vanaf 18 december zijn alle items ook te bewonderen in de Niet In De Winkel Te Koop Winkel in Breda.
12 december 2016

Tijdens 3FM Serious Request staat Sander Hoogendoorn bekend als de Man met de Hamer. Hij veilt niet alleen de items die op de site staan, maar gaat ook langs bij bekende Nederlanders en interessante bedrijven om bijzondere items te scoren. Hiervan doet de 3FM dj dagelijks verslag op radio en tv. Daarnaast opent Hoogendoorn op zondag 18 december de Niet In De Winkel Te Koop Winkel. Het veilinghuis is de gehele actieweek tussen 10.00 en 20.00 uur te bezoeken op de Halstraat 17 in Breda.

 

Stille ramp: longontsteking

Met 3FM Serious Request 2016 zet de publieke radiozender NPO 3FM zich in voor kinderen die sterven aan longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Het is daarmee wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Met de opbrengst van de actie helpt het Rode Kruis om longontsteking te voorkomen en te behandelen. Deze stille killer eist de meeste kinderlevens in Azië en Afrika, met name in landen als Ivoorkust, Soedan en Ethiopië. 3FM geeft ze met Serious Request adem. Laat ze niet stikken.

 

3FM Serious Request 

Van zondag 18 tot en met zaterdag 24 december 2016 komt Nederland in actie voor 3FM Serious Request, de jaarlijkse actie van NPO 3FM. Met de actie vraagt de publieke jongerenzender de dagen voor Kerst aandacht voor een stille ramp. Van Friesland tot Limburg: door het hele land zamelen buurtkinderen, vriendengroepen, scholen, verenigingen en bedrijven geld in voor het Rode Kruis. Vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda draaien 3FM-dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt.

Met de allereerste editie in 2004 bracht Nederland €915.955 bijeen, waarmee het Rode Kruis de renovatie van een hospitaal in Zalingei, West-Darfur heeft bekostigd. Sindsdien zet NPO 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Met de inzet van miljoenen Nederlanders heeft het Rode Kruis de afgelopen 12 jaar onder meer ruim 2,6 miljoen malarianetten uitgedeeld (2009); 179 kinderen herenigd met hun familie (2011); 2542 latrines voor families en bij scholen gebouwd (2013) en duizenden vrouwen geholpen die het slachtoffer zijn van seksueel geweld (2014). In 2015 bracht de actie uiteindelijk €8.466.249 euro op, waarmee het Rode Kruis een verschil kan maken in de toekomst van jongeren in conflictgebieden.

Volg 3FM Serious Request op NPO 3FM, 3FM.nl, Facebook, Instagram, en Snapchat voor meer nieuws.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)