LogoPers

3FM kiest 1000ste Megahit: een hele dag Megahits voorafgaand aan bekendmaking

Vrijdagmiddag 22 februari wordt om 16:20 uur tijdens de Coen en Sandershow (BNN) de duizendste 3FM Megahit bekend gemaakt. De 3FM dj’s vinden dat iets om even bij stil te staan en draaien de hele dag, tot 16.20 uur, alleen maar Megahits. 
22 februari 2013

Sax-A-Go-Go van Candy Dulfer was in 1993 de eerste 3FM Megahit. De 3FM dj’s kiezen sindsdien elke week een verse Megahit; de song die je moet horen volgens 3FM. Dat kan een nieuwe track zijn van een bekende artiest, een aanstormend talent waarvan de 3FM dj's veel verwachten of gewoon een plaat die ze zo mooi vinden dat hij gehoord moet worden. Deze track krijgt een week lang speciale aandacht op de publieke popzender.

Een 3FM Megahit opende soms deuren voor nieuwe artiesten. De Megahit-stempel op Caro Emerald's ‘Back It Up’ bleek net de zet te zijn die nodig was om de muziek van Emerald bij een groot publiek geliefd te maken. Anouk's ‘Nobody’s Wife’ brak door na de Megahit-status. ‘Somebody That I Used To Know’ van Gotye en Kimbra was niet gereleased als single en werd 3FM Megahit op basis van de liefde van de dj’s voor deze track. De plaat werd daarna overal opgepikt en een wereldhit. Gotye toonde zijn Megahit enthousiasme afgelopen week in zijn speech tijdens de uitreiking van de Grammy's.  Er waren ook Megahits waar nooit meer iets van vernomen is. ‘Giving Up’ van Hairy Diamond werd in Nederland niet eens uitgebracht. Het overzicht van 1.000 Megahits toont hoe de muziek en 3FM zich ontwikkelden de afgelopen jaren.

Voor meer info: www.3fm.nl

 
Noot voor de redactie:

Voor meer informatie 3FM Communicatie:
Noëlle Beyne t: 06 - 51809133 ; e: noelle@3fm.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)