LogoPers

3FM maakt dj’s bekend voor 3FM Serious Request: Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering vanaf 18 december in Glazen Huis

De drie dj’s die vanaf 18 december 2013 zes dagen lang in het Glazen Huis verblijven op het Wilhelminaplein te Leeuwarden voor 3FM Serious Request zijn: Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering.
12 november 2013

Dit nieuws maakte 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers zojuist bekend tijdens de Coen & Sander Show op 3FM. Giel, Coen en Paul eten die dagen niets en maken 24 uur per dag radio en TV om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor kinderen die sterven aan de gevolgen van diarree; een stille ramp die elk jaar 800.000 kinderen treft en waarvoor het Rode Kruis zich inzet. De actie is continu online te volgen via 3FM.nl.

“Giel, Coen en Paul gaan in Leeuwarden het Glazen Huis betrekken en aandacht vragen voor de 800.000 kinderen die wereldwijd elk jaar onnodig aan diarree sterven”, zegt 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers. “Deze stille ramp is met relatief eenvoudige hygiënische maatregelen te bestrijden en daar willen we ons maximaal voor inzetten. Ik heb veel vertrouwen in deze drie dj’s en vind het geweldig dat ze deze uitdaging samen met heel veel mensen in Nederland aangaan.”

Het Rode Kruis helpt
Elke dag sterven 2200 kinderen onnodig aan de gevolgen van diarree. Dat zijn ruim 70 volle schoolklassen per dag. Jonge kinderen zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree, die niet behandeld worden, sterven door uitdroging. Diarree is meestal het gevolg van gebrek aan schoon drinkwater, gebrek aan sanitaire voorzieningen en gebrek aan kennis over de consequenties van slechte hygiëne. Ouders hebben meestal onvoldoende kennis om diarree te voorkomen, om het zieke kind te helpen en het leven van hun kind te redden. Het Rode Kruis helpt met praktische hulp en begeleiding deze stille ramp te bestrijden. Iedere euro die voor 3FM Serious Request wordt ingezameld, gaat volledig naar Het Rode Kruis. Het Rode Kruis helpt en bereikt met haar netwerk van miljoenen vrijwilligers de kinderen en gezinnen die dat het hardst nodig hebben. De organisatie redt levens met schoon drinkwater, met zeep en met ORS (geneesmiddel dat uitdroging helpt voorkomen). Het Rode Kruis legt sanitaire voorzieningen aan, zowel thuis als in de gemeenschap, en leert kinderen en hun omgeving hoe die gebruikt en onderhouden moeten worden. Vrijwilligers geven ouders en kinderen informatie over hygiëne en over de juiste behandeling van zieke kinderen met diarree.

3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan Kerst sluiten drie dj’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Sinds 2006 namen verschillende andere landen en radiostations het format van de actie over, bijvoorbeeld in Vlaanderen, Zweden, Kenia en Zuid Korea. In 2012 stond het Glazen Huis in Enschede. De actie voor het ‘terugdringen van babysterfte’  bereikte 12,1 miljoen Nederlanders. In 2013 staat het Glazen Huis in Leeuwarden, in 2014 in Haarlem.

Voor meer informatie: www.3fm.nl/seriousrequest
Noot voor de redactie:

Voor meer informatie, fotomateriaal en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:

Noëlle Beyne t: 035-677 4167, m : 06 - 51809133 e: noelle.beyne@omroep.nl

Anneke de Vries t: 035 - 6773094, m: 06 – 30576917, e: anneke.de.vries@omroep.nl

Nederlandse Rode Kruis, Hanna Emmering, t: 070 44 55 881, m: 06 5184 0708, e: hemmering@redcross.nl

3FM Serious Request 2013
Eric Corton reisde onlangs naar Burundi om reportages te maken over kinderen die sterven door diarree, de stille ramp die tijdens 3FM Serious Request 2013 centraal staat. Eric Corton is beschikbaar voor interviews.

 

 


 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)