LogoPers

3FM Schaal van Rigter voor Dotan

‘Home’ meest gedraaide Nederlandse single op NPO 3FM
23 maart 2015

 

Op 3FM was te horen hoe dj Roosmarijn Reijmer singer-songwriter Dotan verraste met de Schaal van Rigter, live op het SXSW Festival in Austin, Texas. De publieke popzender beloont Dotan zijn internationale hit ‘Home’ met de prijs voor de meest gedraaide Nederlandse single op 3FM.

De hitsingle kreeg in Nederland veel bekendheid tijdens het Wereld Kampioenschap Voetbal van 2014 in Brazilië, en bood daarna veel mensen troost bij de MH17 ramp. De voormalig 3FM Megahit ging ook buiten de Nederlandse grenzen als een speer. ‘Home’ is met recht een van de grootste Nederlandse hits van het afgelopen jaar.

‘Home’ levert Dotan ook een nominatie op voor een 3FM Award in de categorie Beste Single. Daarnaast nomineerden de 3FM luisteraars de ex-3FM Serious Talent voor nóg vier 3FM Awards in de categorieën Beste Zanger, Beste Artiest Pop, Beste Live Act en Beste Album. Met in totaal vijf nominaties op zak is hij één van de grootste kanshebbers voor een 3FM Award.

Eerdere winnaars van de Schaal van Rigter zijn o.a. Mr. Probz (2014), Miss Montreal (2012), Caro Emerald (2010), Ilse DeLange (2009), Racoon (2006) en Anouk (2005).

3FM Awards 2015

Op 9 april 2015 komt muziek liefhebbend Nederland in TivoliVredenburg in Utrecht samen voor de 3FM Awards: de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse popacts en artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. In de Vredenburgzaal reikt de publieke popzender twaalf 3FM Awards uit tijdens een anderhalf uur durende live show waarvan live verslag wordt gedaan van 20.30 tot 22.00 uur op 3FM, NPO 3, NPO 101 en 3FM.nl.

De uitreikingen worden afgewisseld met optredens van onder andere Dotan, Douwe Bob en Mister & Mississippi. Het publiek van het 3FM Awards Festival ziet in de Pandora en Ronda zalen van TivoliVredenburg optredens van Racoon, Kensington, Sunday Sun, Chef’Special, Typhoon en Sue the Night. Op 7 april maakt 3FM de winnaar van de 3FM Serious Talent Award bekend. De winnaar treedt op tijdens de 3FM Awards op 9 april.

Ga naar www.3fm.nl/awards voor meer informatie over de 3FM Awards en informatie over de kaartverkoop.

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)