LogoPers

3FM Serious Request 2015 biedt hoop en hulp voor ruim tienduizend jongeren in conflictgebieden

Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2015 heeft het Rode Kruis dit jaar al ruim 10.000 jongeren in conflictgebieden in Syrië, de Democratische Republiek Congo (DRC), Zuid-Soedan en Afghanistan geholpen. Jongeren in oorlogs- en conflictgebieden moeten onder de meest extreme omstandigheden overleven. Het Rode Kruis zorgt voor opvang, medische zorg en voeding en geeft deze stille slachtoffers van oorlog en conflict de kans om zich te ontwikkelen en te bouwen aan hun toekomst, voor zichzelf en voor het land waarin zij leven. 
3 november 2016

De hele dag door bedanken de 3FM dj’s de actievoerders die deze hulp mogelijk hebben gemaakt. Onder meer Tinka (32) uit Asten en Tommy (22) & Sander (21) uit Leiderdorp kwamen in actie voor 3FM Serious Request 2015. Vandaag horen zij van jongeren in Congo en Syrië welk verschil zij met hun acties hebben gemaakt in de toekomstdromen van deze next generation. Check 3fm.nl voor de beelden. 

3FM dj Domien Verschuuren en zijn kleinste fan Lot (6) uit Heerlen bedanken alle luisteraars die in actie kwamen tijdens 3FM Serious Request 2015 in een speciale videoboodschap:

Eerste resultaten

Door het hele land kwamen buurtkinderen, vriendengroepen, scholen, verenigingen en bedrijven in actie voor 3FM Serious Request 2015. De actie heeft uiteindelijk €8.671.288 opgebracht. Met deze opbrengst maakt het Rode Kruis een wezenlijk verschil in de toekomst van jongeren in conflictgebieden:

  • In totaal bood het Rode Kruis hulp aan bijna 90.000 mensen in conflictgebieden, waaronder meer dan 10.000 jongeren.
  • Ruim 14.000 families kregen hulp om zelf in hun inkomen te kunnen voorzien, onder meer dankzij 34.000 stuks landbouwmaterialen in DRC en Zuid-Soedan.
  • 64 mensen volgden een landbouwtraining en 120 mensen ontvingen een startkapitaal.
  • In diverse landen, zoals Syrië en DRC, zijn tientallen jongeren ingeschreven voor een beroepsopleiding. De komende jaren zullen er nog velen gaan volgen.
  • Ruim 1800 gehandicapte jongeren in Afghanistan kregen fysiotherapie, een rolstoel, kunstarmen of -benen.
  • Het Rode Kruis opent binnenkort twee nieuwe psychologische centra in Syrië, waar duizenden jongeren psychosociale hulp, onderwijs en opvang zullen krijgen.
  • In Afghanistan, DRC en Zuid-Soedan hebben tot slot zo’n 18.000 mensen, waaronder duizenden jongeren, noodhulpgoederen ontvangen zoals voedsel, medische hulp en huishoudartikelen.

Keep them going 

Het Rode Kruis verwacht met de gehele opbrengst de komende twee jaar nog zeker 14.000 jongeren in conflictgebieden gericht te ondersteunen, met onder meer psychosociale hulp, startkapitaal en –materiaal, opleidingen of trainingen. Dankzij deze hulp kan de jonge generatie zelf bouwen aan hun toekomst. Op dit moment bereidt het Rode Kruis ook projecten voor onder meer in de Filipijnen en Zuid-Soedan. Voor de besteding van het volledige ingezamelde bedrag en de gerealiseerde hulp door 3FM Serious Request 2015, doet het Rode Kruis binnen 3 jaar complete verantwoording. Deze verantwoording, maar ook van alle vorige edities, is te vinden op rodekruis.nl en 3fm.nl/bedankdag

3FM Serious Request

Van 18 tot en met 24 december komt Nederland in actie voor 3FM Serious Request, de jaarlijkse actie van NPO 3FM. Met de actie vraagt de publieke jongerenzender de dagen voor Kerst aandacht voor een stille ramp. Van Friesland tot Limburg: door het hele land zamelen duizenden actievoerders geld in voor het Rode Kruis. Vanuit het Glazen Huis draaien drie 3FM dj’s de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt. Tot en met Kerstavond maken de jocks 24/7 live radio en televisie, zijn ze continu online en volgen ze de acties op de voet. En dat op een lege maag. Alle overige 3FM dj’s, bands, artiesten, luisteraars en actievoerders op het plein geven de jocks de energie die ze zo hard nodig hebben. 

Met de allereerste editie in 2004 bracht Nederland € 915.955 bijeen, waarmee het Rode Kruis de renovatie van een hospitaal in Zalingei, West-Darfur heeft kunnen bekostigen. Sindsdien zet NPO 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. In 2015 stond het Glazen Huis in Heerlen, in 2016 in Breda. NPO 3FM vraagt met de komende editie aandacht voor kinderen die sterven aan longontsteking.

Meer informatie: www.3fm.nl/bedankdag 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)