LogoPers

3FM Serious Request 2016 van start

Zojuist sloot dj Hardwell de deur van het Glazen Huis achter 3FM-dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende. In het huis vroeg de Bredase dj het allereerste nummer aan van 3FM Serious Request 2016: 'Live The Night'. Als verrassing klom Hardwell op het dak van het Glazen huis voor een spectaculaire show waarop het publiek op de Grote Markt in Breda helemaal los ging.
18 december 2016

Luisteraars vragen vanaf vandaag tegen betaling hun favoriete platen aan om te doneren aan 3FM Serious Request. Tot en met kerstavond maken Domien en Frank non-stop live radio en tv, zijn ze continu online en volgen ze de acties in het land op de voet. NPO 3FM vraagt hiermee aandacht voor longontsteking: een stille ramp die jaarlijks 900.000 kinderlevens eist.

Domien en Frank krijgen tijdens 3FM Serious Request bezoek van bekende nachtgasten: Humberto Tan, Ali B, Dionne Stax en Stuk TV. De 3FM dj’s die niet in het Glazen Huis zitten reizen het hele land door om acties en actievoerders te ondersteunen. Ook verzorgen de jocks de dag- en avondprogrammering van het 3FM Clubhuis in het Bredase poppodium Mezz. Hier genieten bezoekers o.a. van live muziek, lezingen, exposities en activiteiten en horen ze meer over de stille ramp die longontsteking heet. Voor meer informatie en kaartverkoop, zie 3fm.nl/clubhuis.

 

Stille ramp: longontsteking 

Met 3FM Serious Request 2016 zet de publieke radiozender NPO 3FM zich in voor kinderen die sterven aan longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Het is daarmee wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Met de opbrengst van de actie helpt het Rode Kruis om longontsteking te voorkomen en te behandelen. Deze stille killer eist de meeste kinderlevens in Azië en Afrika, met name in landen als Ivoorkust, Soedan en Ethiopië. 3FM geeft ze met Serious Request adem. Laat ze niet stikken.

 

3FM Serious Request

Van zondag 18 tot en met zaterdag 24 december 2016 komt Nederland in actie voor 3FM Serious Request, de jaarlijkse actie van NPO 3FM. Met de actie vraagt de publieke jongerenzender de dagen voor Kerst aandacht voor een stille ramp. Van Friesland tot Limburg: door het hele land zamelen buurtkinderen, vriendengroepen, scholen, verenigingen en bedrijven geld in voor het Rode Kruis. Vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda draaien 3FM-dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt.

Met de allereerste editie in 2004 bracht Nederland € 915.955 bijeen, waarmee het Rode Kruis de renovatie van een hospitaal in Zalingei, West-Darfur heeft kunnen bekostigen. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Met de inzet van miljoenen Nederlanders heeft het Rode Kruis de afgelopen 12 jaar onder meer ruim 2.6 miljoen malarianetten uitgedeeld (2009); 179 kinderen herenigd met hun familie (2011); 2542 latrines voor families en bij scholen gebouwd (2013) en duizenden vrouwen geholpen die het slachtoffer zijn van seksueel geweld (2014). In 2015 bracht de actie uiteindelijk €8.466.249 euro op, waarmee het Rode Kruis een verschil kan maken in de toekomst van jongeren in conflictgebieden.

Volg 3FM Serious Request 24/7 op NPO 3FM, 3FM.nl, NPO 101 en via FacebookInstagramTwitter, Snapchat (npo3fm), Deezer en Spotify. De tv-uitzending Serious Request start elke avond om 19.30 uur op NPO 3 (BNN/NOS).

 

Bijgevoegde foto is rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van NPO 3FM/Hans-Peter van Velthoven

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)