LogoPers

3FM Serious Request live op radio, tv en online

De publieke omroep doet uitgebreid verslag van 3FM Serious Request 2016. De actie is zondag 18 december vanaf 14.00 uur 24/7 te volgen via NPO 3FM, 3FM.nl en het digitale kanaal NPO 101. Op Facebook krijgen volgers een exclusief kijkje achter de schermen door middel van diverse livestreams. Ook via Instagram, Twitter en Snapchat missen zij niks van de 3FM dj’s en diverse gasten in het Glazen Huis, in het 3FM Clubhuis en van de acties in het land. Via Spotify en Deezer deelt NPO 3FM onder meer de meest aangevraagde platen van #SR16, de reportages van Wijnand Speelman uit Ivoorkust en dé tracks die Domien en Frank energie geven.
16 december 2016

Van 18 tot en met 24 december doet BNN-VARA samen met NOS dagelijks tussen 19.30 en 20.20 uur verslag van 3FM Serious Request. Op NPO 3 presenteert Jan Versteegh live vanuit Breda het tv-programma Serious Request. Hij ontvangt diverse BN’ers en praat met deskundigen over de stille ramp van dit jaar. 3FM dj Eva Koreman doet als vaste sidekick verslag van alles wat er in Breda rondom het Glazen Huis gebeurt. Geraldine Kemper trekt door het hele land om actievoerders die zich hebben ingezet voor Serious Request in het zonnetje te zetten.

Op NPO 1 houden 3FM dj’s Annemieke Schollaardt, Roosmarijn Reijmer en Barend van Deelen kijkers gedurende de dag op de hoogte van de hoogtepunten uit het Glazen Huis en de acties in het land. Om 17.50 uur praten ze ook bij met Frank en Domien in het Glazen Huis. Saskia Weerstand en Joram Kaat presenteren op NPO 101 het laatste nieuws rondom de actie. Ook zijn hier speciale items te zien over de acties die door heel Nederland zijn opgezet.

 

Stille ramp: longontsteking 

Met 3FM Serious Request 2016 zet de publieke radiozender NPO 3FM zich in voor kinderen die sterven aan longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Het is daarmee wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Met de opbrengst van de actie helpt het Rode Kruis om longontsteking te voorkomen en te behandelen. Deze stille killer eist de meeste kinderlevens in Azië en Afrika, met name in landen als Ivoorkust, Soedan en Ethiopië. 3FM geeft ze met Serious Request adem. Laat ze niet stikken.

 

3FM Serious Request

Van zondag 18 tot en met zaterdag 24 december 2016 komt Nederland in actie voor 3FM Serious Request, de jaarlijkse actie van NPO 3FM. Met de actie vraagt de publieke jongerenzender de dagen voor Kerst aandacht voor een stille ramp. Van Friesland tot Limburg: door het hele land zamelen buurtkinderen, vriendengroepen, scholen, verenigingen en bedrijven geld in voor het Rode Kruis. Vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda draaien 3FM-dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt.

Met de allereerste editie in 2004 bracht Nederland € 915.955 bijeen, waarmee het Rode Kruis de renovatie van een hospitaal in Zalingei, West-Darfur heeft kunnen bekostigen. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Met de inzet van miljoenen Nederlanders heeft het Rode Kruis de afgelopen 12 jaar onder meer ruim 2.6 miljoen malarianetten uitgedeeld (2009); 179 kinderen herenigd met hun familie (2011); 2542 latrines voor families en bij scholen gebouwd (2013) en duizenden vrouwen geholpen die het slachtoffer zijn van seksueel geweld (2014). In 2015 bracht de actie uiteindelijk €8.466.249 euro op, waarmee het Rode Kruis een verschil kan maken in de toekomst van jongeren in conflictgebieden.

Volg 3FM Serious Request op NPO 3FM, 3FM.nlFacebookInstagramTwitter, Snapchat (npo3fm), Deezer en Spotify.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)