LogoPers

3FM Serious Request: The Lifeline vandaag van start in Goes

Vanaf vandaag komt NPO 3FM samen met Nederland in actie voor de slachtoffers van mensenhandel met 3FM Serious Request: The Lifeline. Dit jaar lopen drie dj-duo’s van Goes naar Groningen om geld op te halen voor het Rode Kruis. De dj’s lopen in estafettevorm van chequepoint naar chequepoint, om op kerstavond aan te komen op de Ossenmarkt in Groningen.

18 december 2019

Serious Request is feestelijk begonnen op de Grote Markt in Goes, met optredens van The Overslept, Racoon en Bear’s Den. 3FM-dj’s Sander Hoogendoorn en Herman Hofman, Eva Koreman en Frank van der Lende, Mark van der Molen en Jorien Renkema zijn gezamenlijk vertrokken op hun wandeltocht naar Groningen. Sander en Herman vervolgen de eerste etappe naar Kruiningen en geven daar het stokje over aan Mark en Jorien. 

Bekijk de hele route hier.

Chequepoints
De 3 dj-teams wandelen de route van Goes naar Groningen in etappes. Elke etappe duurt zes uur en elke dag zijn er op vaste tijden chequepoints rondom de aankomst- en vertrekmomenten van de teams. Bij elk chequepoint zijn 3FM-dj's aanwezig om de wandelteams te onthalen én weer op pad te sturen. Actievoerders kunnen hier hun cheques inleveren, een plaatje aanvragen en meedoen met bijvoorbeeld de silent disco of een dorpsontbijt.

Bekijk de chequepoints hier.

Eindshow
De 3FM-dj's worden na hun barre wandeltocht op kerstavond 24 december onthaald op de Ossenmarkt in Groningen. Tijdens de eindshow wordt het eindbedrag bekend gemaakt en treden onder andere Roxeanne Hazes, Snelle, Merol, Naaz en Blanks op. Kijk voor meer informatie over de eindshow op 3fm.nl/show.

Uitzendingen
3FM Serious Request: The Lifeline is 24/7 via de radio en online te volgen, maar ook via televisie: 

24 uurs-uitzendingen 
3FM Serious Request: Lifeline is 24 uur per dag te volgen op NPO 1 extra (KPN Zender van de Maand 28, Ziggo 128) en op 3FM.nl.

Dagelijkse updates 
NPO 1 zendt de speciale 3FM Serious Request: Langs de Lifeline updates uit, met het laatste nieuws, gasten en achtergronden bij het doel. De presentatie is in handen van Joram Kaat.

Serious Roadtrip 
Serious Roadtrip is een keiharde confrontatie met mensenhandel: wie zijn de slachtoffers en waar gebeurt dat? Presentatoren Ajouad el Miloudi en Eva Cleven maken een trip door Nederland en ontmoeten jonge mannen en vrouwen die op vreselijke wijze zijn uitgebuit en geëxploiteerd. Serious Roadtrip is woensdag 18 december te zien om 21.45 uur op NPO 3. 

Eindshow
Op kerstavond is er vanaf 20.23 uur een registratie van de eindshow op de Ossenmarkt in Groningen te zien op NPO 3. Met optredens van onder andere Roxeanne Hazes, Snelle, Merol, Blanks en Naaz en de bekendmaking van het eindbedrag. De eindshow wordt gepresenteerd door Eric Corton. 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)