LogoPers

50 dagen NPO Groen

Het is 50 dagen geleden dat de publieke omroep de NPO Groen app lanceerde tijdens ‘Nederland wordt groen’, een programma van de VARA. In de app gaan deelnemers uitdagingen aan om Nederland ‘groener’ te maken. Tot zover zijn er al meer dan 100.000 uitdagingen geaccepteerd!
6 juli 2015

Dat het thema ‘duurzaamheid’ leeft onder de Nederlanders blijkt uit het aantal deelnemers. De app heeft namelijk al 50.000 gebruikers in 50 dagen tijd. Deze 50.000 deelnemers zorgen samen voor 100.000 geaccepteerde uitdagingen. Door de uitdagingen aan te gaan dragen zij op een eenvoudige manier bij aan een duurzamere wereld. De app helpt hen hierbij door volop tips en informatie te geven en de gebruiker uit te dagen om een week ‘groener’ te leven door een aantal van de dertig uitdagingen aan te gaan: een week lang maar drie minuten douchen in plaats van tien of een week de trap nemen in plaats van de lift.

Dit is de top 5 van de meeste gekozen uitdagingen:

  1. Geen plastic tasjes accepteren
  2. De trap nemen
  3. Kraan dichtdraaien
  4. Alleen kraanwater drinken
  5. Geen eten weggooien

Wat levert het aangaan van deze uitdagingen nou op? Nou, heel veel, namelijk:Door het aangaan van deze vijf uitdagingen zijn er door de spelers bijna 35.000 minder plastic tasjes gebruikt en doordat zij de trap nemen in plaats van de lift is er 20.000 kilo aan CO2 bespaard. Door de kraan dicht te draaien tijdens het tandenpoetsen bespaarden zij samen al ruim 230.000 liter water en door geen water uit plastic flesjes te drinken maar uit de kraan, was er minder transport noodzakelijk om de flesjes in de winkel te krijgen. Hierdoor werd bijna 6.000 liter brandstof bespaard. Ook ontstond er ruim 6.000 kilo minder afval doordat de spelers minder eten weggegooien.

NPO GroenOnder de noemer NPO Groen wil de Nederlandse Publieke Omroep het publiek inspireren om samen de toekomst groener en duurzamer te maken. Onder meer door het lanceren van de NPO Groen app en aandacht in diverse radio en tv-programma’s.

Op npo.nl/groen vind je ook de tv-programma’s terug en download knoppen naar de app stores waar je de app gratis kunt downloaden en houdt NPO Groen je op de hoogte van alle groene ontwikkelingen.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)