LogoPers

7 miljoen Nederlanders kijken naar Actie 555

De gezamenlijke programma’s binnen Actie 555 hadden gisteren via televisie een totaal bereik van 7 miljoen Nederlanders. Dat is het totaal aantal kijkers dat 5 minuten of langer keek naar de gezamenlijke uitzendingen van Nederland helpt Haïti, Radio 555 of Jeugdjournaal.
22 januari 2010

In totaal keken gisterenavond 6,3 miljoen Nederlanders 5 minuten of langer naar de uitzendingen van Nederland helpt Haïti op Nederland 1, RTL 4, SBS6 of TMF. Op het meest bekeken moment, rond 22.00 uur, keken 3,9 miljoen Nederlanders naar het programma, gepresenteerd door Linda de Mol, Beau van Erven Dorens en Jeroen Pauw. Op het moment van de uitslag om 23.45 uur keken 2,2 miljoen Nederlanders.

Eerder op de dag waren er op de verschillende televisiezenders ook beelden te zien van de actie Radio 555, waarin radio-dj’s van publieke en commerciële radiostations geld inzamelden. In totaal 863.000 Nederlanders volgden de radio-uitzending via televisie.

In een speciale lange uitzending van het Jeugdjournaal werd ook aandacht besteed aan de actie. Dit programma was te zien op de jeugdzenders Z@pp, Nickelodeon en Disney Channel. Deze uitzending van het Jeugdjournaal bereikte 22,3 procent van de kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Op maandag 25 januari worden de luistercijfers van Radio 555 bekend.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)