LogoPers

Aandacht op NPO Radio 1 voor de Duitse verkiezingen

Deze dagen krijgen de Duitse verkiezingen speciale aandacht in diverse programma's op NPO Radio 1. Zondag 24 september gaan de oosterburen naar de stembus en in de aanloop daarnaartoe kleurt een deel van de programma's zwart, geel en rood.
21 september 2017

Vrijdag 22 september staat het NPO Radio 1-programma EenVandaag (AVROTROS) volledig in het teken van de relatie Duitsland - Nederland. Van 14:00 tot 16:00 uur praat Suzanne Bosman op NPO Radio 1 met Duitse en Nederlandse gasten. De uitzending komt vanuit Vondel CS in Amsterdam en zangeres Ellen ten Damme is te gast.

De EO geeft het programma Dit Is De Dag voor één keer de naam "Jetzt ist der Tag" en praat van 18:30 tot 19:00 uur over het Duitse energiebeleid en privacywetgeving.

Op zaterdag 23 september duikt WNL op Zaterdag vanaf 16:00 uur in de Duitse verkiezingen. Op zondag 24 september, de dag van de stembusgang, laat het programma OVT (VPRO) van 10:00 tot 12:00 uur een aantal schrijvers aan het woord over hun historische boeken over het Duitsland van Angela Merkel. Gedurende de dag geven NOS-verslaggevers de laatste stand van zaken door in de nieuwsbulletins op NPO Radio 1. En 's avonds tussen 17:55 en 20:00 uur maken Bureau Buitenland (VPRO) en NOS een gezamenlijk programma met daarin de eerste prognoses van de stembus-uitkomst en reacties uit de Duitse politiek. Aansluitend gaat Kwesties (NTR) nog even door op de uitslag en hoe nu verder.

De naderende Duitse verkiezingen zijn voor Bureau Buitenland (VPRO) reden voor een vierdelige podcast over onze oosterburen. In Der Bundescast bespreekt Duits politicus Otto Fricke met presentator Chris Kijne - en wekelijks een 'special guest' - vier actuele thema's: de naderende verkiezingen, het rijke zuiden, innovatie en hun omgang met vluchtelingen. De podcast is te beluisteren via http://www.nporadio1.nl/podcasts/der-bundescast en via iTunes en Stitcher.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)