LogoPers

Beatles vs Stones Dag op Radio 2

Radio 2 houdt vrijdag 6 juni een battle tussen twee bands, die niet weg te denken zijn uit de popgeschiedenis. Welke band is volgens luisteraars de beste band?
2 juni 2014

Precies 50 jaar geleden bezocht The Beatles uit Liverpool eenmalig ons land. Tijdgenoot The Rolling Stones uit Londen beklimt 7 juni op Pinkpop voor de 37ste keer het podium in Nederland.
De publieke muziekzender gaat tijdens de Beatles vs Stones Dag op zoek naar de beste band. Ieder uur staan twee hits tegenover elkaar. Luisteraars stemmen op het beste nummer en Radio 2 draait de favoriet. In de studio schuiven de hele dag deskundigen aan die bepaalde kenmerken van de artiesten belichten en luisteraars stemmen op hun favoriet. Aan het einde van de dag maakt Radio 2 de winnaar van de strijd tussen The Beatles en The Rolling Stones bekend.

Vrijdag 6 juni om 6.00 uur begint de Beatles vs Stones Dag op Radio 2. De Radio 2 programma’s draaien veel muziek van beide bands. Ieder uur horen luisteraars battles. De strijd gaat over de mooiste hits en prangende vragen, zoals onder andere het beste kapsel, kleding, podium act, albumhoes en cover. Luisteraars geven via de Radio 2 app of per SMS hun voorkeur aan voor The Beatles of The Rolling Stones. Tussen 19 en 20 uur maakt Radio 2 DJ Bert Haandrikman de eindstand van de Beatles vs Stones Dag bekend.

The Beatles is na 50 jaar nog steeds de populairste popgroep ter wereld met de meest verkochte platen en de meeste nummer-1 hits. De band was van 1960 tot 1970 actief. The Rolling Stones uit London doet niet veel onder met hun platen en hits. Het legendarische optreden op 8 augustus 1964 in het Kurhaus in Scheveningen was voor de Rolling Stones de eerste kennismaking met Nederland. The Beatles bezocht ons maar een keer. Het bezoek staat velen nog scherp op het netvlies. Niet alleen het optreden in Blokker, maar ook de beelden van de rondvaart door de Amsterdamse grachten zijn legendarisch.

Voor meer informatie: www.radio2.nl

 

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie: Radio 2 Communicatie:

Wilma van Dormalen t :035 - 6777453, m : 06 – 24218281, e : wilma.van.dormalen@omroep.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)