LogoPers

Blog Basyl de Groot: Trots!

Het 3FM Awards Festival zit er op. We zijn meer dan 4000 enthousiaste bezoekers, 21 spetterende live optredens en 8 dolblije winnaars verder. Met het hele 3FM-team en met alle bezoekers, luisteraars en volgers hebben we gisteravond een onvergetelijke 3FM Awards 2017 neergezet. 
18 april 2017

Broederliefde, Chef’Special, Kensington, Martin Garrix, Boef, Jett Rebel en Jonna Fraser kregen gisteravond één - of in het geval van Kensington zelfs twee - 3FM Award(s). Die kregen ze niet alleen van NPO 3FM, maar vooral van hun fans: de achterban, de mensen die de concertkaartjes kopen, de jongens en meiden die dag in dag uit hun muziek luisteren. Zij hebben de afgelopen weken volop gestemd. En volgens hen verdienen deze acts een 3FM Award. Zij zijn op dit moment de allerbeste artiesten van ons land.

Gelukkig blijft hun muziek niet alleen binnen onze grenzen. Ik weet nog hoe ik in 2013 tussen de gespannen koppies van de nominees stond, toen nog in de Gashouder in Amsterdam. De band Kensington nam die avond als newbee’s in de muziekindustrie even drie 3FM Awards mee naar huis: 3FM Talent Award, Beste album en Beste Live Act. Twee later gaven ze twee uitverkochte shows in de Ziggo Dome. Nu toeren ze door heel Europa en zijn ze dé headliners tijdens het 3FM Awards Festival. Gisteravond paste er letterlijk niemand meer in de zaal. Sinds vanochtend staan er twee nieuwe 3FM Awards (wat zijn die trouwens cool geworden!) op de schoorsteenmantel.

Fotocredits: NPO 3FM/Bullet-Ray

Een andere band die onder meer in de USA behoorlijk lekker aan de weg timmert is Chef’Special; de winnaar van de 3FM Schaal van Rigter en de 3FM Award in de categorie Beste Nummer. Beide Awards kregen ze voor de track Amigo. Zoals we van ze gewend zijn speelden ze gisteren tijdens het festival de Ronda-zaal plat. De Cheffies, die in 2011 voor het eerst live bij 3FM stonden. Met hun eerste EP en de hoopvol getitelde track Airplayin'. Nou, daar konden wij wel voor zorgen. Een beetje nerveus nog, maar wat een energie, wat een talent! Deze gasten touren nu dus door de States en waren het afgelopen jaar het voorprogramma van de wereldbekende band Twenty One Pilots.

Soms vergeet je dat de grootste acts van dit moment ook ooit klein zijn begonnen. Ik ben echt onwijs trots als ik bedenk dat wij als NPO 3FM bijdragen aan de ontwikkeling van dit jonge talent. Bij NPO 3FM geven we nieuw talent soms net dat ene duwtje in de rug die ze nodig hebben. Als luisteraars en volgers hen vervolgens belonen voor hun muziek, dan weet je: onze luisteraars waarderen al deze artiesten en hun inspanningen net zoveel als wij. Nu maar hopen dat we er zelf, in Nederland nog vol van mogen blijven genieten: wij hebben artiesten van wereldklasse in huis.

Tip: Heb je het 3FM Awards Festival gemist of wil je nog even vol nagenieten? Kijk dan op 3fm.nl de highlights van het 3FM Awards Festival terug. Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Neem dan even een kijkje op ons Instagram en Snapchat account. Daar vind je de meest exclusieve frontstage, on stage en backstage beelden. Je checkt de muziek van de allerbeste Nederlandse acts in onze playlisten op de streamingdiensten. En vandaag hoor je de hele dag op de radio het beste van ons eigen festival. So sit back and relax. Met een enorme, trotse grijns!

Basyl,

Zendermanager NPO 3FM

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)