LogoPers

Chef’Special wint 3FM Schaal van Rigter

3FM-dj Domien Verschuuren verraste zojuist Chef’Special met de Schaal van Rigter: de prijs voor meest gedraaide track op NPO 3FM. Tijdens een etentje kreeg de nietsvermoedende band de allereerste 3FM Award van 2017 voorgeschoteld. De Haarlemse band wint de prijs met de zomerse track ‘Amigo’. Chef’Special is net als Kensington en Broederliefde één van de grote kanshebbers tijdens het 3FM Awards Festival op maandag 17 april in TivoliVredenburg.
13 april 2017

Chef’Special maakt kans op nog drie 3FM Awards in de categorieën Beste groep, Beste album en Beste nummer, ook voor de track ‘Amigo’. De Schaal van Rigter is vernoemd naar voormalig 3FM-dj Wim Rigter die dertien jaar geleden overleed. Eerdere winnaars van de Schaal van Rigter zijn onder anderen Douwe Bob (2016), Dotan (2015), Mr. Probz (2014), Miss Montreal (2012).

Chef’Special
In 2011 benoemt 3FM de band tot 3FM Serious Talent. Vanaf dat moment gaat het hard. Als huisband van De Wereld Draait Door (BNNVARA) timmeren de vijf mannen aan de weg en staan ze in hun eigen Haarlem op het podium tijdens de slotavond van 3FM Serious Request 2014. De 3FM-dj’s riepen de track ‘Amigo’, afkomstig van het meest recente en gelijknamige album, direct na de release uit tot 3FM Megahit.

3FM Awards 2017
De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. Maandag 17 april treden in totaal 21 acts op, verspreid over vier zalen van TivoliVredenburg in Utrecht. Optredens zijn er onder meer van Chef’Special, De Staat, Kensington, Jett Rebel, Broederliefde, Jonna Fraser en Lucas Hamming. ’s Avonds worden de 3FM Awards uitgereikt.Het 3FM Awards Festival en de uitreiking van de 3FM Awards zijn live te volgen via NPO 3FM, 3FM.nl, NPO 3, NPO 101 en alle social kanalen van NPO 3FM.

Fotocredits: NPO 3FM / Ben Houdijk

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)