LogoPers

Christian D, Latifah, Bully en RBDjan openhartig in NPO FunX-serie ‘Van Straat naar Platina’

In de FunX YouTube-serie ‘Van Straat naar Platina’ gaat FunX-presentator Ouassima Tajmout in gesprek met artiesten om over hun succes te praten en de weg die ze hebben afgelegd om daar te komen. In het tweede seizoen van de populaire serie heeft Ouassima openhartige gesprekken met Christian D, Latifah, Bully en RBDjan.
16 december 2022

De artiesten die dit seizoen voorbijkomen laten een kwetsbare kant zien die ze nog niet eerder aan het publiek getoond hebben. In iedere aflevering gaat Ouassima samen met Christian D, Latifah, Bully en RBDjan terug naar de buurt waar ze zijn opgegroeid. Door in gesprek te gaan met familieleden, vrienden en collega’s ontvouwt zich het persoonlijke verhaal van de artiest achter het succes. Van Straat naar Platina laat zien dat alles mogelijk is, maar dat niets vanzelf komt. Want naast de mooie kanten en succesverhalen kampen de artiesten ook met mentale struggles, financiële uitdagingen en moeilijke tijden.

Christian D: “Ik durfde niet op te treden”
Anderhalf jaar geleden werkte Cristian D nog in een pizzeria, inmiddels heeft hij meer dan 85 miljoen streams en meer dan 100 shows achter zijn naam staan. Vorig jaar won Cristian D twee FunX Music Awards in de categorie FunX Next Best en FunX Best Video. Maar niets komt vanzelf: in de eerste aflevering vertelt Christian D openhartig over de begindagen van zijn jonge carrière. Hoe zijn viral hit ‘Le Bled’ tot stand is gekomen en dat hij nog altijd last heeft van podiumvrees.

 

"Tijdens mijn eerste show durfde ik totaal niet op te treden. Ik kreeg stress en durfde niet eens te praten. Ik had heel lang een sociale angststoornis, dus ik durfde niet om met heel veel mensen te zijn die ik niet ken”, vertelt Christian in de eerste aflevering. Hij ziet wel verbetering in zijn podiumpresentatie: "We hebben dit jaar 100 shows gedaan. Als ik kijk naar de eerste en de laatste show, is het zichtbaar dat er veel is verbeterd."

De serie Van Straat naar Platina komt elke maandag om 16.00 uur online op het YouTube-kanaal van FunX. De twee afleveringen met Christian D en Bully staan al online en zijn hier te bekijken.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)