LogoPers

De Dag nieuwe dagelijkse nieuwspodcast van NPO Radio 1

Voor wie weinig of geen tijd heeft om live naar de radio te luisteren, biedt NPO Radio 1 vanaf donderdag 1 februari een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het gesprek van de dag. ‘De Dag’ is de toepasselijke titel van deze nieuwe podcast.
1 februari 2018

“Deze podcast is ideaal voor mensen die de verdieping of achtergronden zoeken bij nieuwsverhalen op een moment dat het hen uitkomt: onderweg, tijdens het sporten, op het werk of thuis”, aldus NPO Radio 1-coördinator Wim Eikelboom.

“De podcast is in opmars. Zes procent van de Nederlanders geeft aan afgelopen maand naar een podcast te hebben geluisterd, blijkt uit ons online luisteronderzoek. Wij verrijken met ‘De Dag’ het aanbod voor eigentijdse nieuwsconsumenten.”

In de podcast maakt NPO Radio 1 vooral gebruik van de expertise van de eigen redacties van diverse omroepen. Bekende en minder bekende radiomakers met verstand van zaken geven uitleg bij actualiteiten in binnenland, buitenland of sport. Gastheer van ‘De Dag’ is Jurgen van den Berg, presentator van het NOS Radio 1 Journaal.

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur nieuwe podcast klaar. Abonneren kan via ITunes, Stichter en radio1.nl/podcast.

De podcast is een gezamenlijke uitgave van de NOS met de omroepredacties op NPO Radio 1 van KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)