LogoPers

De Gelaarsde Poes winnaar Zapp Theaterprijs 2016

Tijdens de uitzending van Zapp Live (KRO-NCRV) is De Gelaarsde Poes van het Ro Theater uitgeroepen tot beste voorstelling van het afgelopen theaterseizoen. Dat maakte de kinderjury van de Zapp Theaterprijs zojuist bekend. Zapper Klaas van Kruistum reikte de prijs uit samen met de kinderjury. Door het hele land brachten kinderen het afgelopen jaar hun stem uit op hun favoriete voorstelling. Uit de vijf meest geliefde voorstellingen koos een jury van negen jonge theaterliefhebbers de winnaar. De Zapp Theaterprijs werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt.
10 september 2016

(Foto: Heukers Media)

De Gelaarsde Poes is drie uur lang een groot feest, niet alleen voor kinderen - ook voor hun ouders. De tijd vliegt voorbij, omdat er zoveel gebeurt. De hele zaal gaat blij naar huis!”, aldus de kinderjury over de winnende voorstelling in het juryrapport.

De voorstelling is op 1 januari 2017 om 19:00 uur te zien bij NPO Zapp op 3. Met de voorstelling Woef Side Story won het Ro Theater in 2013 al eens eerder de Zapp Theaterprijs.

Over de Zapp Theaterprijs

Al ruim 15 jaar vervult NPO Zapp een gidsfunctie voor mooie televisieprogramma’s en films. Sinds 2010 vervult de publieke kinderzender samen met Stichting Kijkuit deze rol ook op het gebied van jeugdtheater. Met de Zapp Theaterprijs, dé publieksprijs voor jeugdtheater, genereren ze samen extra aandacht voor jeugdtheater en stimuleren ze het bezoek aan jeugdvoorstellingen.

Op zapptheaterprijs.nl konden kinderen stemmen op hun favoriete voorstelling. Uit de vijf meest geliefde voorstellingen koos een kinderjury, bestaande uit negen kinderen in de leeftijd 7 tot en met 12 jaar, de winnaar van de Zapp Theaterprijs 2016. De juryleden keken afgelopen seizoen ieder naar ruim 15 voorstellingen. De andere genomineerden waren 4 Musketiers van Holland Opera, Expeditie Peter Pan van Het Laagland, Hoeveel zou de wereld wegen? van Theatergroep Fien en Mariken van Theatergroep Kwatta. De winnaar ontvangt een cheque voor een televisiecampagne bij Ster & Cultuur Junior.

Voor meer informatie en het volledige juryrapport: www.zapptheaterprijs.nl en www.zapp.nl

(Onderstaande foto alleen te gebruiken o.v.v.: Heukers Media)

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)