LogoPers

De muziek, trends en voorspellingen voor 2016 op NPO Radio 2

Welke artiest gaat het helemaal maken in 2016? Welke sportieve hoogtepunten kunnen we verwachten? Om welke nieuwe radio- en televisieprogramma’s kunnen we niet heen? En wat gebeurt er op politiek vlak? Op 1, 2 en 3 januari voorspellen de NPO Radio 2-dj’s met hun gasten en luisteraars de trends en ontwikkelingen voor het nieuwe jaar onder de noemer “2016 is AAN”.
2 januari 2016

Nieuwe muziek in 2016

NPO Radio 2 draait dit weekend nieuwe muziek van onder andere Bryan Adams, The Common Linnets en de primeur van de single van Daniël Lohues. Adele met ‘When we were young’ is vanaf nieuwjaarsdag de Topsong van NPO Radio 2. Ook wordt het nieuwe NPO Radio 2 Talent bekendgemaakt bij Bart Arens in Aan de Slag! op 1 januari.

Nieuwe programma’s

Vanaf 1 januari starten veel nieuwe programma’s op NPO Radio 2. Rob Stenders is voortaan elke werkdag te horen van 14.00 tot 16.00 uur in Stenders Platenbonanza (AVROTROS), waarin de muziek live geheel door de luisteraars wordt bepaald. Jan-Willem Roodbeen start met zijn Roodshow Late Night (AVROTROS) op maandag tot en met donderdag van 22.00 tot 24:00 uur. Evelien de Bruijn en Marisa Heutink wisselen elkaar maandag tot en met donderdag af in ’t Wordt Nu Laat (WNL) van 24.00 tot 2.00 uur.

Doordeweeks tussen 2.00 en 4.00 uur 's nachts zijn voortaan nieuwe dj-talenten te horen. Zaterdag van 21.00 tot 06.00 uur draaien Gerard Ekdom, Jeroen Kijk in de Vegte, Corné Klijn en Wouter van der Goes de lekkerste soul-, jazz- en discomuziek tijdens de NPO Radio 2 Soulnight. Sander de Heer en Yora Rienstra zijn op zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur te horen in hun nieuwe weekendshow (VARA). Leo Blokhuis sluit het weekend af met Blokhuis (VPRO) op zondagavond van 22.00 tot 0:00 uur.

Jurre Bosman, zendermanager NPO Radio 2, kijkt uit naar het nieuwe jaar:

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)