LogoPers

De Week Tegen Pesten op NPO 3, NPO Zapp en NPO 3FM

Televisie- en radioprogramma’s een week lang in het teken van pesten
21 september 2015

 

De vakantie is voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Het pesten daarmee ook. Tijdens de landelijke Week Tegen Pesten vragen de publieke omroepen samen op NPO Zapp, NPO 3 en NPO 3FM aandacht voor pesten en de bijbehorende problematiek. Waarom pesten we? Wat zijn de gevolgen ervan? Wat kunnen we doen om het pestproces te doorbreken? En wat doe jij?

 

TV
Vanaf maandag 21 september zendt NPO Zapp elke werkdag een Zappbios-film uit, waaronder de films Spijt, De Superheld, en Munya In Mij. De hele schoolweek zien de jonge kijkers op NPO Zapp in de namiddag films die helemaal in het teken staan van pesten.

Het Klokhuis (NTR) besteedt van maandag 21 tot en met vrijdag 25 september in een vijfdelige serie aandacht aan het fenomeen pesten. Om 18.23 uur praat presentatrice Nienke de La Rive Box met deskundigen over pesten en analyseert ze hoe de rolverdeling ontstaat in een pestproces. Wat kunnen omstanders doen om dit proces te doorbreken? Ook spreekt Nienke met pesters, slachtoffers, en de populaire vloggers Milan Knol en Gamemeneer. Zij kijken hoe er op social-media gepest wordt en wat je daar tegen kunt doen.

Om 19.30 uur eindigt de NPO Zapp programmering met het EO-programma de Zapp Anti-Pest Club. Te zien van maandag 21 tot en met donderdag 24 september. Presentatrice Anne-Mar Zwart gaat langs bij basisschoolklassen waar gepest wordt. Daar laat ze zien dat pesten alleen kan stoppen als iedereen van de groep zich inzet. De Anti Pest Club wil er samen met de hele klas voor zorgen dat de sfeer verandert en iedereen in de klas met plezier naar school gaat.

In het programma Week tegen Pesten: Op School (BNN/KRO-NCRV) om 19.50 uur op NPO 3 stellen Arie Boomsma (KRO-NCRV) en Tim Hofman (BNN) op verschillende scholen in het land de vraag: Wat doe jij? Grijp je in, kijk je toe of loop je mee? Ze gaan in gesprek met scholieren, leraren en deskundigen en voeren op iedere school een safetytest uit: hoe veilig is de school? Waar zijn de pestplekken en kun je iemand ongezien een klap verkopen?

Vrijdag 25 september sluiten Arie Boomsma en Tim Hofman om 19.30 uur op NPO 3 de themaweek af met De Pest Test (BNN/KRO-NCRV): een confronterende persoonlijkheidstest waaruit blijkt of je een pester of een meeloper bent. Ze houden zichzelf, verschillende BN’ers met een pestverleden, Youtubers, het publiek en de kijkers een spiegel voor. De kijkers thuis doen live mee op mobiel of tablet via tegenpesten.nl.

Radio
Vanaf maandag 21 september sluit NPO 3FM op zender en op 3FM.nl aan bij de landelijke Week Tegen Pesten. Maandag primeurt rapper Ronnie Flex bij 3FM-dj Frank van der Lende (BNN) zijn speciaal geschreven track over pesten. In hét 3FM-programma waar alles om liefde draait, komt het pestthema aan bod, met onder meer een vooruitblik op het tv-programma De Pest Test. Frank <3 hoor je van 16.00 tot 18.00 uur op 3FM. 

Elke dag spreekt 3FM-dj Domien Verschuuren (BNN) tussen 18.00 en 21.00 uur met iemand die het slachtoffer is geweest van pesten. Op 3fm.nl zijn hun aangrijpende testimonials te zien en te lezen. Daarnaast duikt 3FM in de achtergrond, de cijfers en sociale en psychologische gevolgen van pesten. Deskundigen staan de hele week paraat voor vragen en hulp.

Voor meer informatie:

www.zapp.nl/weektegenpesten

www.npo.nl

www.3fm.nl

Bijgaande video's zijn rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van Bron: NPO Zapp en/of NPO 3. 

Videoweek tegen het pesten NPO Zapp 

Videoweek tegen het pesten NPO 3

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)