LogoPers

Directeur Radio Jan Westerhof vertrekt bij de NPO

Na zeventien jaar neemt Jan Westerhof op 1 oktober afscheid van de NPO. Westerhof kwam in dienst bij de NPO in 1999. Hij was de eerste acht jaar van zijn loopbaan bij de NPO zendermanager van NPO Radio 1 en NPO Radio 5. In 2007 werd hij directeur Radio en daarmee verantwoordelijk voor alle radiozenders bij de NPO.
8 september 2016

Na een aantal maanden van afwezigheid is in goed onderling overleg besloten de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Westerhof kijkt met veel plezier en trots terug op zijn loopbaan bij de NPO: ‘Ik vond het uitdagend en een voorrecht om voor de publieke omroep te werken, samen met goed gemotiveerde en vakkundige collega’s.

Onder de leiding van Westerhof hebben de publieke zenders groei laten zien. De NPO Radio 2 Top 2000 en 3FM Serious Request zijn uitgegroeid tot impactvolle nationale evenementen. Hij heeft een scherp oog voor talent gehad. Hij spande zich in om de publieke omroep relevant te houden voor jongeren, zo werd NPO FunX onderdeel van de landelijke publieke omroep en heeft hij zich vol verve ingezet voor nieuwe manieren van luisteren via digitale distributie. Hij was ook internationaal actief. Westerhof was negen jaar lid van de Radio Committee van de European Broadcast Union, de laatste vijf jaren in de rol van vice-voorzitter.

NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman: ‘Jan is een radioman pur sang en heeft zich sterk gemaakt voor al onze publieke radiozenders, de digitalisering ervan en de interactie met het publiek via social media en visual radio. Hij laat stevige publieke radiomerken achter en een hecht team van radioprofessionals. Daar willen wij hem voor bedanken en wensen hem al het goede voor de toekomst toe.’

Over zijn opvolging is nog geen besluit genomen. Zijn taken zullen voorlopig worden waargenomen door Jurre Bosman (zendermanager NPO Radio 2 en NPO Radio 5).

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)