LogoPers

Doneren 3FM Serious Request nu ook via Twitter

3FM Serious Request heeft een nieuwe, extra mogelijkheid om te doneren. Naast het aanvragen van platen, het opzetten van acties en het doneren via giro 661 kan iedereen vanaf vandaag ook via Twitter doneren. Wie twittert met de hashtag #ikdoneeraanSR15 kan via een daarna automatisch toegestuurde link een donatie doen voor het doel van 3FM Serious Request: jongeren in conflictgebieden helpen een toekomst op te bouwen. NPO 3FM heeft hiermee een primeur: 3FM Serious Request is de eerste actie in Europa waarvoor doneren via Twitter mogelijk is.
11 december 2015

Iedereen die twittert met de hashtag #ikdoneeraanSR15 krijgt een bericht terug met een link naar een betaalpagina (zoals PayPal of iDeal). Daar kan een vast bedrag van € 5,- worden overgemaakt naar het gironummer 661 van 3FM Serious Request.

Toekomst voor jongeren in conflictgebieden
3FM Serious Request 2015 vraagt aandacht voor de ontwikkeling van jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en Democratische Republiek Congo. Met de opbrengst van de actie biedt het Rode Kruis hen een kans op een betere toekomst, onder meer door middel van scholing, beroepstraining, psychische hulp en een basis waarmee in levensonderhoud kan worden voorzien.

Van 18 tot en met 24 december sluiten de 3FM-djs Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering zich zes dagen lang op in het Glazen Huis op het Pancratiusplein in Heerlen. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Met de aandacht die zij met deze actie genereren, roepen zij op om in actie te komen: tegen betaling verzoeknummers aanvragen, doneren en acties opzetten. Zodat de next generation geholpen wordt en weer kan bouwen aan de toekomst. Keep them going.

3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet NPO 3FM zich ieder jaar in samenwerking met het Rode Kruis in voor een stille ramp. In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet NPO 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. In de afgelopen 11 jaar heeft de actie in totaal meer dan 78 miljoen euro opgebracht. Vanaf 2006 sloten internationale radiostations uit onder meer België, Zweden, Zwitserland, Kenia en Korea zich bij de actie aan.

Voor meer informatie over 3FM Serious Request 2015 én voorgaande edities van 3FM Serious Request: www.npo3fm.nl en www.rodekruis.nl

3FM dj’s Paul Rabbering en Wijnand Speelman zijn voor 3FM Serious Request 2015 afgereisd naar respectievelijk Syrië en de Democratische Republiek Congo om reportages te maken over jongeren in oorlogs- en conflictgebieden. Zij zijn beiden beschikbaar voor interviews.

Voor meer informatie, fotomateriaal en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:

NPO 3FM Communicatie:
Anneke de Vries t: 035 6773094, m: 06 27096614, e: anneke.de.vries@npo.nl
Paul Westgeest m: 06 15696479 e: paul.westgeest@npo.nl

Nederlandse Rode Kruis:
Merlijn Stoffels t: 070 4455728, m: 06 54918481, e: mstoffels@redcross.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)