LogoPers

Een zomer vol festivals bij de publieke omroep

De radio- en televisiezenders van de publieke omroep zijn weer volop aanwezig op de festivals deze zomer. Van Pinkpop tot North Sea Jazz , de Uitmarkt en het Grachtenfestival: kijkers en luisteraars genieten ook dit jaar van de beste live optredens en interviews op radio en televisie.
8 juni 2016

 

Televisie

NPO 3 doet uitgebreid verslag van festivals zoals Pinkpop, Best Kep Secret, Down The Rabbit Hole, North Sea Jazz, Concert at Sea, Zwarte Cross, Solar, Lowlands, Zand en Mysteryland. Op NPO 2 is aandacht voor het Holland Festival, Festival Classique, Oerol, Prinsengrachtconcert en de Uitmarkt. Vanaf zondag 3 juli neemt Dieuwertje Blok de kijker in Podium on Tour (NTR) mee naar de leukste, feestelijkste en meest bezienswaardige zomerfestivals.

De festivals zijn ook te zien op de themakanalen NPOCultura en NPO101.TV.

 

Radio

NPO Radio 2 is van 8-10 juli te vinden op het grootste indoor jazzfestival: North Sea Jazz in Rotterdam. Met drie dagenlang interviews en optredens van onder andere Level 42, Simply Red, Earth, Wind & Fire, Pharrel Williams, Jill Scott, The Roots, Gregory Porter en nog veel meer artiesten. Ook tijdens de Nijmeegse Vierdaagse van 19-22 juli zijn de NPO Radio 2 dj’s live te horen vanaf de Nijmeegse Feesten.

De jocks van NPO 3FM doen de hele zomer verslag van de leukste festivals. Ze zijn onder andere live te horen vanaf Pinkpop (10-12 juni), Best Kept Secret (17-19 juni), Down the Rabbit Hole (24-26 juni) en Concert at Sea (1-2 juli). NPO 3FM zendt ook uit vanaf Rock Werchter (2-3 juli), Zwarte Cross (22-24 juli), Solar (4-7 augustus) en Lowlands (19-21 augustus).

Ook de jongerenzender NPO FunX is deze zomer te vinden op veel festivals. De dj’s doen verslag van onder andere Rotterdam Unlimited, Latin Village Festival, Appelsap, Woo Hah Festival en Encore Festival.

NPO Radio 4 is te horen vanaf het Holland Festival met een marathonuitzending op 25 juni vanuit het Concertgebouw. De zender doet ook verslag van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, voor de laatste keer onder de artistieke leiding van Janine Jansen. Verder volop aandacht voor de Robeco Summer Nights, Festival Oude Muziek, Grachtenfestival en het Prinsengrachtconcert. Van 22-24 juli zendt NPO Radio 4 drie dagen lang uit vanaf Wonderfeel in ‘s Gravenland. Vanaf eind juli is er dagelijks om 18.00 uur een festivaljournaal in NTR Podium te horen.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)