LogoPers

Elke zaterdag Soulnight op NPO Radio 2

In het nieuwe jaar krijgt soul en jazz een vaste plek op NPO Radio 2. Vanaf 2 januari krijgt de zender elke zaterdagavond een Soulnight van 21.00 uur tot 06.00 uur met de beste soul-, jazz- en discomuziek. In de zomer van 2016 doet NPO Radio 2 verslag van het North Sea Jazz Festival.  
3 december 2015

 

De zaterdagavond komt er als volgt uit te zien:

  • 21.00 - 00.00 uur: Corné Klijn’s Soul Sensations  - Corné Klijn (AVROTROS)
  • 00.00 - 02.00 uur: Ekdoms Funky Weekend Trip - Gerard Ekdom (BNN-VARA)
  • 02.00 - 04.00 uur: On The Beat - Wouter van der Goes (KRO-NCRV)
  • 04.00 - 06.00 uur: Licence 2 Chill - Jeroen Kijk in de Vegte (KRO-NCRV)Corné Klijn’s Soul Sensations
Corné Klijn: “Ik draai de beste nieuwe soul, de beste 70s, 80s, 90s clubclassics en in het laatste uur kunnen luisteraars hun favoriete disco-, soul- en funkplaten aanvragen. Verder bespreek ik een classic album en draai daar tracks van.” Corné geeft concertkaarten weg, belt met artiesten die er toe doen en nodigt bekende Nederlanders uit die komen praten over soul, disco en funk.


Ekdoms Funky Weekend Trip
Gerard Ekdom: “Een heerlijke muzikale trip langs ouwe en splinternieuwe soul, funk, nu-disco en acid jazz. Kortom: alles wat funky is en waar je vooral zin in hebt op zaterdagnacht!”


On The Beat
Een programma met classic soul en disco. Voor Wouter van der Goes een droom die uitkomt: “Deze muziek is nergens anders te horen! Van BBQ-band tot Luther Vandross en van Anita Baker tot SOS band.”


Licence 2 Chill
Jeroen Kijk in de Vegte: “Dit is de muziek die ik thuis draai als ik een avond niks hoef te doen: soul, disco, oldschool, lounge. Van Michael Jackson en Bobby Brown tot The Supremes. Maar ook Nederlandse toppers als Rob van de Wouw en The New Cool Collective. Een prima mix aan het eind van een swingende zaterdagnacht. Of om, als je heel vroeg bent, de zondag in stijl op te starten.”

Jurre Bosman, zendermanager NPO Radio 2: “Soul en jazz horen thuis op de publieke radio. Naast de Soulnight van NPO Radio 2 starten we op 1 januari met het themakanaal NPO Soul & Jazz waar 24 uur per dag soul en jazz te horen is. We weten dat we veel luisteraars hier een plezier mee doen.”


NPO Soul & Jazz
Vanaf 1 januari 2016 hoort de luisteraar zowel classics als nieuwe soul- en jazzmuziek op de themazender NPO Soul & Jazz, die via DAB+, online en zowel via de analoge als digitale kabel te horen is. Overdag brengt de programmering non-stop muziek. In de avond tussen 19.00 en 23.00 uur wordt het programma live gepresenteerd.


Kijk op www.nporadio2.nl voor meer informatie.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)