LogoPers

FunX Dj’s koken voor jonge vluchtelingen

FunX organiseert dinsdag 22 december een diner speciaal voor jonge vluchtelingen: FunX Food Fest. De jongerenzender zendt dan van 16.00 tot 21.00 uur live uit vanuit Hotspot Hutspot in Rotterdam. Twintig jonge vluchtelingen eten samen met FunX-dj’s en vertellen waarom zij gevlucht zijn en hoe zij een nieuwe toekomst op willen bouwen.
21 december 2015

Mounir Toub (24Kitchen) voert de keukenbrigade aan die bestaat uit de FunX-dj’s en -reporters Fernando, Angelique, Ouassima, Niels, Eva, Morad, Jasmine, Jaimy en Q-bah. Luisteraars die goed kunnen koken en mee willen helpen, kunnen zich opgeven via de FunX-app.

Tijdens het FunX Food Fest staan de verhalen van de vluchtelingen centraal. Maar vooral is het een avond waarbij samen eten in een veilige omgeving én met goede muziek de boventoon voeren.

De vluchtelingen komen uit verschillende landen, waaronder Eritrea, Irak en Syrië. Ze zijn afgelopen jaar in Nederland aangekomen, vaak zonder familieleden, en moeten een nieuwe toekomst zien op te bouwen. Onder de vluchtelingen die naar het FunX Food Fest komen is ook een aantal LHBT-jongeren. In eigen land werden zij opgejaagd en daarom zijn ze gevlucht, op zoek naar een veilige omgeving.

Het FunX Food Fest is live te volgen in beeld en geluid via FunX.nl en de FunX-app.

FunX
FunX is de publieke zender voor jongeren in de grote steden. De FunX dj’s draaien een aantrekkelijke mix van R&B, hiphop, dance, reggae en praten de luisteraar dagelijks bij over de actualiteit en entertainment. Met FunX Talent is de zender een belangrijke kweekvijver voor nieuw Nederlands talent. De zender doet verslag van relevante festivals en evenementen in de grote steden. FunX is te ontvangen via (digitale) kabel, Digital Radio+, de website FunX.nl en de FunX-app voor smartphones en tablets. In de vier grote steden is FunX met een lokale editie ook via de FM te ontvangen: Amsterdam 96.1, Rotterdam 91.8, Den Haag 98.4 en Utrecht 96.1 FM.

Voor meer informatie: FunX.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)