LogoPers

FunX start met nieuw platform voor Nederlands talent

FunX beloont veelbelovende artiesten van eigen bodem met het predicaat FunX Talent. De jongerenzender geeft nieuwe artiesten een duwtje in de goede richting, onder andere door middel van airplay en optredens op evenementen waar FunX verslag van doet.
4 augustus 2014

De Rotterdamse rapformatie is uitgeroepen tot eerste FunX Talent. De FunX Talents dingen ook mee voor een nominatie voor de FunX Talent Award, jaarlijks uitgereikt tijdens de FunX Music Awards.

FunX Talent is het begin van een reeks nieuwe talenten met het typische FunX-geluid. De jongerenzender is constant op zoek naar veelbelovend muzikaal talent in de hiphop, R&B, dance en reggae. Jaarlijks kiest FunX een aantal artiesten die de extra support verdienen. FunX Talent-coördinator Reinout van Gendt: “Bij FunX heeft nieuw talent altijd voorrang. We supporten al meer dan tien jaar beginnende artiesten. Succesvolle voorbeelden zijn Jayh, Mr. Probz en The Opposites. Broederliefde staat voor een nieuwe generatie artiesten die we met FunX Talent gaan ondersteunen. Met een nieuw platencontract op zak en een nieuwe EP op komst, verdient Broederliefde juist nu dit extra duwtje in de rug.”

Broederliefde
Broederliefde is het allereerste FunX Talent. Luisteraars hoorden zojuist hoe de mannen in het programma Fresh ’n Up blij werden verrast. De Rotterdamse rapformatie was in 2012 voor het eerst te horen op FunX met de track 'Maluku'. Onder de FunX luisteraar is Broederliefde inmiddels al erg populair. Zo won de groep in mei van dit jaar nog de FunX Music Award voor 'Beste Nieuwkomer'.

FunX
FunX is de publieke zender voor jongeren in grote steden. De FunX dj’s draaien een aantrekkelijke mix van hiphop, R&B, dance, reggae en praten de luisteraar dagelijks bij over de actualiteit en entertainment. De zender doet verslag van relevante festivals en evenementen in de grote steden. FunX is te ontvangen via (digitale) kabel, Digital Radio+, de website FunX.nl en de FunX-app voor smartphones en tablets. In de vier grote steden is FunX met een lokale editie ook via de FM te ontvangen: Amsterdam 96.1, Rotterdam 91.8, Den Haag 98.4 en Utrecht 96.1 FM. 

Voor meer informatie: www.FunX.nl
                                    


 
Noot voor de redactie

Voor meer informatie: FunX Communicatie
 
• Noëlle Beyne t: 035 – 6774167, m: 06 – 51809133, e: noelle.beyne@omroep.nl
• Anneke de Vries t: 035 - 6773094, m: 06 – 30576917, e: anneke.de.vries@omroep.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)