LogoPers

Gaststeden Eurovisie Songfestival: meld u!

Click here for the English version. 
29 mei 2019

Ruim een week nadat Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv heeft gewonnen, kunnen geïnteresseerde gaststeden en -regio’s zich vanaf vandaag aanmelden bij de organisatie. Het Eurovisie Songfestival 2020 wordt een samenwerking tussen NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de EBU (European Broadcasting Union). De organisatie van het festival wordt door deze partijen gezamenlijk opgepakt.

Eén van de belangrijkste succesfactoren voor een geslaagd Eurovisie Songfestival is de gaststad. De komende weken geeft de organisatie ‘ESC2020 The Netherlands’ steden/regio’s de gelegenheid om zich aan te bieden. De criteria waaraan een gaststad en een locatie moeten voldoen, worden nu in kaart gebracht. Het selectieproces van de gaststad ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

  • eerste helft juni: alle steden/regio’s die interesse hebben getoond, ontvangen van de organisatie het document met daarin de criteria waaraan een gaststad en venue moeten voldoen om in aanmerking te komen het Eurovisie Songfestival 2020 te verwelkomen. Op basis hiervan wordt steden/regio’s gevraagd een bid book in te dienen;
  • eerste helft juli: mogelijkheid voor steden/regio’s om dit bid book in te dienen bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020. Dit betekent dat steden/regio’s vier weken de tijd hebben om een bid book voor te bereiden. Definitieve selectie van de gaststad Eurovisie Songfestival 2020 vindt zo spoedig mogelijk daarna plaats.

Voor persvragen neem contact op met pers@npo.nl. Voor meer informatie ga naar esc2020.npo.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)