LogoPers

Giel, Gerard en Annemieke 3FM DJ’s in het Glazen Huis

Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt zijn de 3dj’s die vanaf 18 december vanuit het Glazen Huis in Groningen aandacht vragen en geld inzamelen voor malariabestrijding.
7 december 2009

Dit maakte 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers zojuist bekend tijdens ‘Stenders Eetvermaak’.
De 3 dj’s komen aanstaande donderdag alvast in de stemming door bij te dragen aan ‘Kom Zelf In Actie’ initiatieven van luisteraars. Hiermee hoopt 3FM een impuls te geven aan ondersteunende acties voor Serious Request in het land.

3 DJ’s
Voor Giel gaat de deur van het Glazen Huis voor de vijfde keer achter zich dicht en Gerard hongerde vier maal eerder voor 3FM Serious Request. Naast deze ervaringsdeskundigen is Annemieke Schollaardt het nieuwe talent dat zich mag inzetten voor de actie van de publieke popzender samen met het Rode Kruis. 3FM Serious Request duurt deze editie 12 uur langer en start op 18 december 19.00 uur. Dat betekent dat de dj’s ook 12 uur langer niet eten.
Alle andere 3FM jocks gaan tijdens 3FM Serious Request in heel Nederland aan de slag om de actie zoveel mogelijk te ondersteunen. Zo is Michiel Veenstra dagelijks op een ander plein in Nederland te vinden met de Surprisetruck, Paul Rabbering toert door het land in het 3FM Serious Request collectebusje en Coen Swijnenberg gaat als levende kerstkaart kerstgroeten brengen tegen betaling.

Gezelschap in de nacht
Vooral de nachtdiensten tijdens 3FM Serious Request zijn zwaar. Daarom zorgt een aantal slaapgasten voor entertainment en gezelschap in de barre donkere uren in het Glazen Huis. De eerste nacht slaapt Thomas Acda bij de dj’s. Op 19 december komt Do logeren. Youp van ’t Hek is 20 december slaapgast en op 21 december komt Roel VanVelzen. Hans Klok houdt de dj’s gezelschap in de nacht van 22 december en Angela Groothuizen is op 23 december de laatste logé.

3FM Serious Request
Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.
In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 doet het Zweedse P3/SVT dat. In 2008 bracht de actie in Nederland 5.702.621 euro op voor vluchtelingenhulp.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)