LogoPers

Gijs van Beuzekom nieuwe netmanager Nederland 2

Gijs van Beuzekom (54) is bij de NPO benoemd tot netmanager Nederland 2, de verdiepende zender, voor actualiteiten en achtergronden, levensbeschouwing, kunst en cultuur.
28 augustus 2012

Hij volgt per 1 oktober Bart Römer op, die is benoemd tot directeur van de Nederlandse Film en Televisie Academie. Van Beuzekom heeft een lange staat van dienst bij de publieke omroep. Hij is sinds 1982 werkzaam bij de NCRV, waar hij op dit moment manager televisie is.

Gerard Timmer, directeur televisie NPO, over de benoeming: "De ruime journalistieke ervaring van Gijs van Beuzekom zal van grote waarde zijn voor het bewaken en uitbouwen van een toekomstbestendig Nederland 2. Met zijn ervaring, als programmamaker in het verleden en de laatste 4 jaar als manager televisie van de NCRV is Gijs van Beuzekom thuis in de genres die belangrijk zijn voor de publieke omroep en meer specifiek Nederland 2, zoals nieuws en opinie, levensbeschouwing en kunst en cultuur.

De carrière van Gijs van Beuzekom begon in 1982 bij de actualiteitenrubriek Hier en Nu van de NCRV. Na de functies van onder andere hoofdredacteur van de actualiteitenrubriek Netwerk en manager informatief, werd hij in 2008 manager televisie bij de NCRV. Gijs van Beuzekom: “Mijn hart ligt bij de publieke omroep. De bezuinigingen vragen om veranderingen in de programmering. Na jaren voor een omroep te hebben gewerkt, is het voor mij de uitdaging om samen met omroepen en makers Nederland 2 door deze moeilijke tijden te loodsen. En het publiek een compleet en veelzijdig tv-net te kunnen bieden waar vaste waardes als journalistieke kwaliteit, drama, levensbeschouwing, documentaire en kunst en cultuur overeind blijven.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)