LogoPers

Groen luisterkado van NPO Radio 1-presentatoren

Ter gelegenheid van de boekenweek brengt NPO Radio 1 dagelijks een groen luisterkadootje: een voorgelezen hoofdstuk of verhaal door een van de radiopresentatoren. In NPO Radio 1-podcast De Verhalen is deze week elke dag een nieuw verhaal te horen. Het is de keus van presentatoren van NPO Radio 1 die in hun boekenkast een fragment zochten met een natuuromschrijving die hen aanspreekt. De boekenweek staat in het teken van natuur.
9 maart 2018

 

Mieke van der Weij - presentator van Nieuwsweekend en Het Oog op Morgen(OmroepMax en NOS) - leest een hoofdstuk uit 'De Ruiter' van Jan van Mersbergen: "Deze roman speelt in het land van Heusden Altena, waar ik ben opgegroeid. De landschapsbeschrijvingen zijn heel herkenbaar voor me. Wat ik bijzonder vind is dat het boek wordt geschreven vanuit het perspectief van een paard."

 

Menno Bentveld - presentator van Vroege Vogels (BNNVARA) - leest een hoofdstuk uit 'De Grens' van Cormac McCarthy, een boek over een jongen die met een wolf, te paard rondtrekt door het grensgebied van Mexico en de Verenigde Staten, zo'n honderd jaar geleden. "Met prachtige beschrijvingen van de wildernis.", aldus Menno.

 

Frits Spits van De Taalstaat (KRONCRV) leest het eerste deel van het verhaal Tarzan in Arles van Jan Wolkers uit de bundel 'Mijn stem brandt in mij': “Omdat Wolkers heel mooi over de natuur kan schrijven. En in dit verhaal schrijft hij op onnavolgbare wijze over het prachtige gedicht ‘Mei’ van Herman Gorter.”

 

Nieuws en Co-presentator Lara Rense (NOS) koos voor een hoofdstuk uit de roman 'De Uitweer' van Amy Liptrot. “Dit vind ik echt een prachtig boek, dat speelt op de Orkneyeilanden, een eilandengroep ten noorden van Schotland. Het zit vol adembenemende natuurbeschrijvingen.”

 

Nooit meer slapen-presentator Pieter van der Wielen (VPRO) leest uit het boek waarnaar zijn programma is genoemd ‘Nooit meer slapen’ van W.F. Hermans: “Dit speelt in het landschap van Lapland, waar de verlatenheid voelbaar is.”

 

Jeroen Wielaert - cultuurverslaggever van de NOS - leest een hoofdstuk uit de roman 'Aan open zee' van Atte Jongstra. Petra Possel en Jellie Brouwer van Radio Kunststof (NTR) lezen fragmenten uit 'Kleihuid' van Herien Wensink en uit de roman 'En ik herinner mij Titus Broederland' van Auke Hulst.

 

Abonneer je op de podcast De Verhalen van NPO Radio 1, via nporadio1.nl/podcast.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)