LogoPers

Guus Meeuwis ontvangt NPO Radio 2 Prijs

 
16 oktober 2015

 

Zojuist heeft Guus Meeuwis de NPO Radio 2 Prijs ontvangen voor zijn bijzondere bijdrage aan de Nederlandse muziek. NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom reikte de prijs uit in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam tijdens een uniek concert van Guus Meeuwis. Tijdens de show blikte de zanger terug en beloofde het publiek en de luisteraars veel moois voor de toekomst. 

Onmiskenbare bijdrage

NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom prees de zanger onder meer voor de waanzinnige manier waarop hij al twintig jaar lang het Nederlandse lied vertolkt. Guus Meeuwis levert al vanaf 1995 een onmiskenbare bijdrage aan de Nederlandse muziek. De prijs is ook een aanmoediging voor de zanger en componist om nog heel lang op dit niveau te blijven presteren.

Muzikale hoogtepunten

De zanger trad op in een volle zaal waar hij het publiek en de luisteraars van NPO Radio 2 meenam langs zijn muzikale hoogtepunten. Met grote hits als Het is een nacht, Geef me je angst en ’t Dondert eindigde de zanger deze speciale avond met zijn nieuwste single Dankjewel.

NPO Radio 2 Prijs

De NPO Radio 2 Prijs wordt uitgereikt aan een artiest of band vanwege een bijzondere bijdrage aan de Nederlandse muziek. De publieke radiozender wil zo Nederlandse muzikanten eren voor geleverde prestaties en aanmoedigen hun werk voort te zetten.

Kijk op www.nporadio2.nl voor meer informatie.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)