LogoPers

Hart & Ziel op NPO Radio 4, NPO 2 en in TivoliVredenburg

Maandag 12 oktober gaat om 7 uur met An die Musik van Schubert de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst van start. De lijst van 300 favoriete muziekstukken van de luisteraar wordt op de klassieke zender dagelijks tot en met vrijdag 16 oktober uitgezonden van 7 tot 19 uur. Op televisie zoekt Tijl Beckand iedere avond in het AVROTROS-programma Hart & Ziel op NPO 2 naar het verhaal achter de muziek. De week wordt op vrijdag 16 oktober afgesloten met het Hart & Ziel Festival en het Hart & Ziel Concert in verschillende zalen van TivoliVredenburg in Utrecht. 
8 oktober 2015

De klassieke zender maakte donderdag de volledige NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst  bekend. De lijst van 300 door het publiek gekozen klassieke muziekstukken die hen het meeste raken, ontroeren en inspireren staat op www.nporadio4.nl. Daar kan iedereen ook de persoonlijke verhalen lezen die de luisteraars instuurden bij hun keuze van favoriete muziekstuk. Eerder werd bekend dat de Matthäus Passion van Bach op de eerste plaats is geëindigd, gevolgd door het Requiem van Mozart en de 9e symfonie van Dvorák.

De presentatie van de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst is in handen van Ab Nieuwdorp, Dieuwertje Blok, Hans Haffmans, Hans van den Boom, Lex Bohlmeijer, Margriet Vroomans en Mieke van der Weij. Bekende schrijvers lezen die week iedere dag bij Lex Bohlmeijer tussen 19 en 20 uur in het programma Passaggio Special hun Hart & Ziel-verhaal voor.

Hart & Ziel op NPO 2

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober zendt NPO 2 rond 22.50 uur, direct na Nieuwsuur, het korte AVROTROS-programma Hart & Ziel uit. Presentator Tijl Beckand duikt aan de hand van verhalen van luisteraars in het leven van de componist en hij laat zien hoe klassieke muziek ook vandaag nog troost, ontroert, inspireert en vrolijk maakt.

Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg

De laatste dag van de Hart & Ziel Lijst wordt rechtstreeks uitgezonden vanuit TivoliVredenburg in Utrecht. Concerten, lezingen, workshops, karaoke en meer omlijsten op vrijdag 16 oktober de ontknoping van de Hart & Ziel Lijst. Het Hart & Ziel Festival vindt plaats van 9 tot 19 uur in verschillende zalen van TivoliVredenburg en is gratis toegankelijk.

Een greep uit het programma:

  • De uitzending van de top 40 in de huiskamer van het Hart & Ziel Festival. Met live-optredens van o.a. het Nederlands Kamerkoor en kunstfluiter Geert Chatrou;
  • MAX Muziekwijzer Academie van Prof. dr. Erik Scherder. De neuropsycholoog vertelt wat muziek doet met het menselijk brein;
  • Classical Karaoke: bezoekers spelen mee met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest;
  • Lunchconcert in de Grote Zaal: Canto Ostinato van Simeon ten Holt uitgevoerd op twee vleugels door Jeroen en Sandra van Veen;
  • Hart & Ziel in Beeld. Vertoning documentaires van Ramon Gieling: ‘Over Canto’ (over de Canto Ostinato) en ‘Erbarme Dich’ (over de Matthäus Passion);
  • Hart & Ziel Pubquiz onder leiding van Thierry Baudet;
  • Het Mozart Effect. Voorstelling over de vraag of je slimmer wordt van het luisteren naar klassieke muziek.
  • Workshop koorzingen door het Nederlands Kamerkoor;
  • Workshops yoga, haken en portrettekenen.

Hart & Ziel Concert

De week van de Hart & Ziel Lijst wordt vrijdagavond 16 oktober afgesloten met een concert in de Hertz in TivoliVredenburg. Violiste Rosanne Philippens, mezzosopraan Barbara Kozelj, blokfluitiste Lucie Horsch en pianist François Lambret spelen samen met het ensemble Ludwig hoogtepunten uit de Hart & Ziel Lijst, onder meer muziek van Haydn, Händel, Beethoven, Pärt en Mahler.

Het concert begint om 20.15 uur en wordt live uitgezonden op NPO Radio 4.

NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst: www.nporadio4.nl/hartenziel

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)