LogoPers

Henk Hagoort voorzitter Raad van Bestuur NPO

De Raad van Toezicht NPO heeft, met instemming van minister Plasterk van OCW, besloten Henk Hagoort, de huidig Algemeen Directeur van de Evangelische Omroep, te benoemen tot voorzitter van de Raad van Bestuur publieke omroep. Henk Hagoort (1965) zal op een in onderling overleg te bepalen datum, maar uiterlijk per 1 augustus aanstaande, de huidige voorzitter van de Raad van Bestuur, Harm Bruins Slot, in deze functie opvolgen.
30 maart 2008

De voorzitter van de Raad van Toezicht, Cees Smaling, onderstreept dat met de benoeming van Henk Hagoort wordt gekozen voor een voorzitter met hart voor de publieke omroep, met bewezen bestuurlijke kwaliteiten en kennis van de relevante dossiers. Een persoon die naar de overtuiging van de Raad van Toezicht in staat zal zijn om op omroepoverstijgende wijze verder te bouwen aan een sterke, pluriforme publieke omroep.

Henk Hagoort voegt daaraan toe: “De publieke omroep staat er goed voor. We hebben met elkaar een geweldige slag gemaakt. Ik wil er voor gaan om de kwaliteit en pluriformiteit verder te versterken. Zo kunnen we samen in Hilversum het verschil maken en impact hebben op de samenleving”.

Na zijn studie Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en na een aantal jaren in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, is Henk Hagoort vanaf 1992 verbonden aan de EO. De eerste jaren als medewerker documentaires TV en afdelingshoofd informatieve programma´s en vanaf 1997 als lid van het managementteam en vanaf 2000 als directeur. Vanaf 2005 is hij als Algemeen Directeur eindverantwoordelijk voor het geheel van Radio, Televisie, Vereniging en Bedrijfsvoering.


Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)