LogoPers

Het effect van de publieke omroep in 130 voorbeelden

Wat betekent de publieke omroep voor de samenleving? 

18 mei 2022

Bijvoorbeeld voor het functioneren van onze democratie, voor de kwaliteit van het onderwijs of voor de culturele sector?

Het antwoord op die vragen is te vinden op de vernieuwde website npo.nl/effect. Daar brengen NPO en omroepen jaarlijks hun effect op de samenleving in kaart met tientallen voorbeelden uit de programmering. Van de veelbesproken online uitzending van #BOOS over seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland tot het eindeloze videoarchief van Schooltv, waar leraren in het primair en voortgezet onderwijs hun lessen mee kunnen verrijken. Maar denk ook aan de verbindende waarde van programma’s die aandacht besteden aan eenzaamheid, goede doelen of duurzaamheid en aan de kansen die de publieke omroep biedt aan innovatieve start-ups.

Staalkaart
NPO-voorzitter Frederieke Leeflang is trots op deze staalkaart van de maatschappelijke waarde van de publieke omroep: “We bieden niet alleen programma’s waar miljoenen mensen dagelijks van genieten, maar we voegen ook waarde toe aan onze samenleving als geheel. Dat past goed bij de missie die we als publieke omroep hebben om Nederland te verbinden en verder te brengen.”

De nieuwe selectie bestaat uit 130 voorbeelden van programma’s en activiteiten uit het afgelopen jaar. Onder het kopje ‘Impactvolle cases’ zijn ze ingedeeld naar vijf thema’s: Nieuws & debat, Cultuur, Educatie, Innovatie en Verbinding & samenleving. Allemaal te vinden op npo.nl/effect.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)