LogoPers

Holland Festival op radio, tv en internet bij de publieke omroep

Donderdag 4 juni start de publieke omroep met een uitgebreide programmering rond het Holland Festival. Liefhebbers van podiumkunsten kunnen afstemmen op Radio 4, Radio 6, Nederland 2 en Cultura24 voor live-registraties, interviews en festivaljournaals. Hier worden de meest uitzonderlijke voorstellingen gevolgd: van gedurfde experimenten tot grote namen van internationaal niveau. Een van de hoogtepunten is het concert van Anthony and the Johnsons met het Metropole Orkest dat op 22 juni uitgezonden wordt op Nederland 2.
2 juni 2009

De volledige programmering rond het Holland Festival bij de publieke omroep is te vinden op www.cultura.nl/hollandfestival.

Louis Andriessen
Op zaterdag 6 juni is het verjaardagsconcert ter ere van de 70ste verjaardag van Nederlands belangrijkste componist Louis Andriessen van 14.00 tot 17.00 uur live op Radio 4 en Nederland 2. Hierin wordt zijn eigen werk La Passione gezongen door de Italiaanse zangeres Cristina Zavalloni.

Edgar Varèse
Op 13 en 14 juni vind er een bijzonder concert plaats van het gehele oevre van de Frans-Amerikaans componist Edgard Varèse, Op 15 juni van 9.00 tot 00.30 uur wordt dit concert integraal uitgezonden op Cultura24. Op Nederland 2 is de documentaire van Frans Scheffer over deze invloedrijk componist te zien op zondag 7 juni om 13.00 uur.

festivalseizoen
Het festivalseizoen is traditiegetrouw het seizoen waarin de publieke omroep het publiek wil prikkelen en inspireren met een uitgebreide kunst en cultuurprogrammering. Zo wil de publieke omroep het rijke culturele festivalleven van Nederland in de huiskamer brengen met onder andere Oerol, Festival Classique en de Uitmarkt.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)