LogoPers

In één lange Olifantenmars naar de Dam

Zojuist vertrokken Zappers Klaas van Kruistum, Saskia Weerstand en Anne-Mar Zwart en tientallen kinderen vanaf Centraal Station in Amsterdam. In één grote olifantenmars liepen zij in 15 minuten naar de Dam. In datzelfde kwartier is ergens in Afrika een olifant gestroopt voor zijn ivoor. Met fietsbellen, toeters, potten en pannen: met zoveel mogelijk lawaai vragen Zapp, het Wereld Natuur Fonds (WNF) en de jonge actievoerders aandacht voor de olifant.
12 mei 2016

Op de Dam telde Klaas, Saskia, Anne-Mar en de kinderen af naar zaterdag 14 mei 09.00 uur: De grote finale van Zapp Your Planet 2016 in Studio 21 te Hilversum.

Met Zapp Your Planet: Operatie Olifant vragen NPO Zapp en WNF deze hele week aandacht voor de olifant. Met deze actie zamelen kinderen zoveel mogelijk geld in om de Afrikaanse Olifant tegen stroperij te beschermen. Aanstaande zaterdag komt iedereen samen om geld te doneren en tien uur lang te genieten van een live tv-marathon met elf Zapp-programma’s, workshops, spelletjes, optredens, meet & greets, de Zapp Your Planet-veiling en nog veel meer. Aan het einde van de Zapp Your Planet-marathon maken alle Zapp-presentatoren het eindbedrag van Zapp Your Planet 2016 bekend.

Zapp Your Planet
Zapp Your Planet is een jaarlijkse actie van de publieke kinderzender NPO Zapp en WNF. Sinds 2012 vragen de Zapp-presentatoren aandacht voor een goed groen doel. De kijkers van NPO Zapp komen zelf in actie en helpen mee met de inzamelingsactie. Zapp Your Planet bracht in 2015 een bedrag van 240.092 euro op. Met de vijfde editie van Zapp Your Planet vragen de publieke kinderzender en het WNF dit jaar aandacht voor de bedreigde olifant.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)