LogoPers

Internationale waardering voor interactieve documentaire Jheronimus Bosch

De interactieve documentaire over de Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch van de NTR is in twee weken uitgegroeid tot een internationale internethit. Op de website kunnen kijkers via een virtuele tour inzoomen tot op de kleinste details van het schilderij en met behulp van een audiogids alles leren over het beroemde drieluik.
12 februari 2016

Internationale waardering
De interactieve documentaire, die pas sinds korte tijd online is, heeft al 360.000 unieke bezoekers getrokken. Nadat Nederlandse online media zoals Correspondent en Vice het initiatief al snel oppikten, volgden in korte tijd de internationale media. Ondertussen is er zelfs bij het Amerikaanse Reddit, een van de grootste online nieuws platforms, over de documentaire geschreven.

De interactieve documentaire, ontwikkeld door de NTR en regisseur Pieter van Huystee, is onderdeel van het transmediale drieluik dat Pieter van Huystee Film aan het ontwikkelen is. Het drieluik bestaat uit de interactieve documentaire, een virtual reality tour en de documentaire Jheronimus Bosch, geraakt door de duivel, die op 8 februari om 20.25 uur is uitgezonden op NPO 2. Deze documentaire is hier terug te zien.

NPO Fonds
De NPO wil door te investeren in de Nederlandse film- en documentairesector de impact van deze nieuwe vormen van documentaires verhogen. Vanaf 1 januari zal via het nieuwe NPO Fonds het hoge niveau van deze initiatieven worden gewaarborgd. De interactieve documentaire van de NTR is een prachtig voorbeeld van deze creatieve vooruitgang.

De NOS zal vandaag op NPO 1 vanaf 13.15 uur live verslag doen van de officiƫle opening van het herdenkingsjaar van Jheronimus Bosch.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)