LogoPers

Kerstuitzending NPO Radio 4 live vanuit De Nieuwe Poort in Rotterdam

Het thema van de NPO Radio 4-kerstuitzending van dit jaar is ‘hoop’. Op vrijdag 23 december presenteren Margriet Vroomans (KRO-NCRV) en Ab Nieuwdorp (AVROTROS) van 08.00 tot 12.00 uur een vier uur durende live-uitzending. De klassieke zender strijkt daarvoor neer in De Nieuwe Poort in Rotterdam.
19 december 2016

Tijdens de uitzending komt onder anderen de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, aan het woord. Ook de ‘Zuidas-dominee’ Ruben van Zwieten schuift aan: hij is de initiatiefnemer van De Nieuwe Poort, het huis voor ontmoeting en inspiratie in Het Groot Handelsgebouw in het hart van Rotterdam.

Foto: Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp - credits: Jan Willem van Hofwegen


Marwil Straat, zendermanager NPO Radio 4: “We leven in roerige tijden en veel mensen maken zich zorgen over de toekomst. Het is nu belangrijker dan ooit om de hoop niet te verliezen: hoop op een betere wereld, hoop op liefde, hoop op een zinvol bestaan. In onze speciale kerstuitzending spreken we met mensen die hoopvol uitkijken naar wat het nieuwe jaar zal brengen: vluchtelingen die na geweld en oorlog in Nederland een nieuw leven beginnen, een aalmoezenier van de marine. Hester Knibbe, stadsdichter van Rotterdam, draagt een gedicht voor over hoop. En natuurlijk is er prachtige hoopvolle muziek van onder anderen trompettist André Heuvelman en zijn Masters of Play. Ook studenten van Hogeschool voor de Kunsten Codarts treden op. Onder hen zijn een aantal musici die gevlucht zijn uit Syrië. Daarnaast zorgt een kwartet uit het Groot Omroepkoor voor de kerstcarols.

Tijdens de uitzending kunnen NPO Radio 4-luisteraars in de radiostudio in De Nieuwe Poort genieten van een feestelijk kerstontbijt.

De NPO Radio 4-kerstuitzending Hoop! - vrijdag 23 december van 08.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 4 en via de livestream op www.nporadio4.nl

Laatste persberichten
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
3FM viert Songfestival met EuropapaParty en EuropaParade
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)