LogoPers

Kijkers waarderen themaweek TV Lab met gemiddeld rapportcijfer 7,8

TV Lab, de themaweek op Nederland 3 waarin een week lang verschillende vernieuwende programma’s zijn uitgezonden, is een succes. Zowel de themaweek als de inzet van een recensentenpanel krijgen een vervolg op Nederland 3. In totaal hebben 6.000 personen zich opgegeven voor het panel. Het TV Lab werd gewaardeerd met een gemiddeld rapportcijfer van 7,8. In totaal hebben 4,4 miljoen Nederlanders een gedeelte van een TV Labprogramma gezien. De komende weken worden de resultaten meegenomen in besprekingen met de verschillende omroepen. Dan wordt beslist of en welke programma’s doorgang vinden.
7 september 2009

Netmanager Nederland 3 Roek Lips vindt TV Lab een succes: “Bij de publieke omroep is ruimte voor vernieuwing en dat wordt door de kijkers gewaardeerd. En we gaan door. Niet alleen met de themaweek en het kijkerspanel, ook deze week zijn weer negen nieuwe programma’s te zien op Nederland 3: Gooise mannen (KRO), Sorry Minister (VPRO), Marc Marie in het wild (NCRV), Crisps,straped and strong (BNN), Echt niet?! (Teleac/VPRO), Triana (NPS), De Badgasten (BNN), Wie is Di-rect?(BNN) en Ouders hebben geen sex (KRO)”.

Kijkerspanel

Tijdens TV Lab werden in totaal 19 programma’s uitgezonden van acht verschillende omroepen. 6.000 personen gaven zich op voor het kijkerspanel. Ruim 5.000 mensen keken één of meerdere programma’s en vulden in totaal 12.000 vragenlijsten in. De recensenten waren voornamelijk jonge kijkers (70% is tussen de 13 en de 29 jaar). Met name de mogelijkheden om een mening te geven over tvprogramma’s en om de programma’s te bekijken via nederland3.nl werden zeer op prijs gesteld.

Resultaten

De door het recensentenpanel best beoordeelde programma’s uit TV Lab zijn: Claudia op Vrijdag (VARA) met een 7,8; Gifkikkers (VARA) met een 7,7; De Bubbel (BNN) met een 7,6, Laat me niet lachen (AVRO) en Comedy at Work (NPS) beide met een 7,5. Als meest vernieuwend worden door het panel Brainstorm (VPRO) en De Bubbel (BNN) genoemd. Het merendeel van de programma’s past volgens het panel goed bij Nederland 3.

De meest bekeken programma’s waren: Ik weet wat jij deed (TROS) met 412.000 kijkers, Laat me niet lachten (AVRO) met 382.000 kijkers, Claudia op vrijdag (VARA) met 342.000 kijkers en De Bubbel (BNN) met 305.000 kijkers.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)