LogoPers

Kinderen halen 11.640 euro op voor groene Zapp Your Planet Bos-actie

De afgelopen weken hebben kinderen de handen uit de mouwen gestoken om een bijdrage te leveren aan Zapp Your Planet Bos: een actie van NPO Zapp en EO voor meer bomen in Nederland. De jonge actievoerders hebben er dankzij hun grote inzet voor gezorgd dat er met 11.640 euro ongeveer 1.552 bomen geplant kunnen worden door Staatsbosbeheer. “Er is heel veel CO2 in de lucht, daarom vind ik het goed dat er bomen worden geplant. En die bomen zijn ook fijn voor de dieren”, geeft één van de kinderen als motivatie voor zijn donatie.
31 maart 2021


Kinderen hebben op allerlei creatieve manieren bijgedragen aan de actie Zapp Your Planet Bos: door statiegeldflessen te doneren, auto’s te wassen, verrassingszakjes te verkopen en cupcakes te bakken. Alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor meer bomen in Nederland, natuurlijk nadat ze hun ouders om goedkeuring hebben gevraagd. Een van de ouders laat weten: “Roos wil een boom geven, omdat mensen rommel in de natuur achter laten en dat vindt ze niet leuk. Wij hebben flessen verzameld en dit geld hebben wij gedoneerd.”. Zapp Your Planet Bos loopt dit jaar samen met het initiatief ‘Nederland Plant Bomen’, een campagne van de EO, Staatsbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Buitenfonds. Een aantal bomen zijn al geplant, de rest wordt tijdens het boomplantseizoen van volgend jaar in de grond gezet. 


Bos speciaal voor kinderen
NPO Zapp en de EO hebben kinderen gevraagd ideeën in te sturen om het bos nóg leuker te maken. Zo blijkt dat kinderen graag actief willen freerunnen, maar dat er ook een plek moet zijn om te kunnen TikTokken en vinden ze het belangrijk om een chillplek te hebben. Presentatoren Rachel Rosier, Elbert Smelt en Anne-mar Zwart hebben samen met de actievoerders en bekende gezichten als Boaz van Boggelen en Marije Zuurveld een aantal ideeën uitgewerkt in het EO-programma Zapp Your Planet Bos. De initiatieven zijn mogelijk gemaakt door de actie Zapp Your Planet Bos, met als doel dat deze ook in andere bossen gebruikt kunnen worden.

Zapp Your Planet 
Zapp Your Planet is een initiatief van NPO Zapp, NTR en de EO om kinderen bewuster te laten opgroeien. Terugkerende thema’s in het programma en van de actie zijn bedreigde diersoorten, het klimaat en duurzaamheid. In eerdere edities werd aandacht gevraagd voor bedreigde diersoorten zoals haaien, orang-oetans en olifanten. Dit jaar kwamen kinderen tijdens Zapp Your Planet Bos in actie om bomen te planten en Nederland groener te maken. Daarnaast is er het wekelijkse programma Zapp Your Planet (NTR), hét programma over natuur- en duurzaamheid op NPO Zapp met iedere zondagavond om 17.25 uur een nieuwe aflevering. Presentatoren Janouk Kelderman, Nienke de la Rive Box, Manon Hoijtink, Remy Hogenboom en Toon Maassen komen in actie voor een gezonde planeet! Meer informatie is te vinden op zappyourplanet.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)