LogoPers

Kinderen scoren punten en beschermen de aarde met NPO Zapp Your Planet: Power Check!

Zojuist was in Zapplive de aftrap van Zapp Your Planet: Power Check! Het initiatief waarmee NPO Zapp kinderen dit jaar in actie wil laten komen voor een beter klimaat. Gisteren werd tijdens de Kinderklimaattop 2019 in Den Haag al een eerste aankondiging van de actie gedaan. Circa 200 kinderen van verschillende basisscholen uit heel Nederland maakten aan de hand van de duurzame ontwikkelingsdoelen actieplannen voor hun eigen school, waarmee de school ook zelf stappen kan zetten tegen klimaatverandering. Bij Zapp Your Planet kunnen kinderen door middel van 8 Power Checks ervaren hoe simpel het is om zelf energie te besparen en daarmee een positieve invloed te hebben op ons klimaat. Zaterdag 18 mei is op het Media Park in Hilversum de Zapp Your Planet Dag, waar kinderen aan tal van activiteiten deel kunnen nemen die in het teken staan van energie en waar vandaan een live finale tv-show wordt uitgezonden vanaf 18.00 uur. Zapp Your Planet is een samenwerking van NPO Zapp en de EO en wordt gesteund door Klimaatverbond Nederland.
29 maart 2019

 

De 8 Power Checks
Download de NPO Zapp-app (gratis in de Google Play Store en App Store) waar 8 Power Checks staan die je kunt doen. Doe een Power Check, upload een foto als bewijs en draag zo jouw steentje bij aan een beter klimaat. Zo simpel is het! Je kunt elke Power Check zo vaak doen als je wilt. Daag ook je vrienden, familie en andere bekenden uit om mee te doen. Tijdens de Zapp Your Planet Dag op zaterdag 18 mei maken we bekend hoeveel Power Checks we met z'n allen hebben gedaan. De 8 Power Checks zijn:

  1. Verwarming wat lager.
  2. Stekkers en opladers eruit.
  3. Douche een dag niet.
  4. Alle deuren dicht.
  5. Kleren een dag langer aan.
  6. Licht uit als er niemand is.
  7. Zelf afwassen in een sopje.
  8. Een uur offline.

 

Zapp Your Planet Dag
Kom op zaterdag 18 mei naar de Zapp Your Planet Dag. Het is een dag vol energie en spektakel waar je al je favoriete Zappers en Zapp-programma’s van dichtbij kunt bewonderen, met activiteiten waarmee we energie gaan opwekken. Zo is er een spectaculaire dansvloer die energie opwekt en kun je met elkaar racen op de fiets en zo samen energie opwekken. Verder zijn er optredens van verschillende artiesten, meet & greets, workshops en ook Kinderen voor Kinderen is erbij. Teveel om op te noemen! Klik hier om erbij te zijn.

Lukt langskomen niet? Kijk dan 18 mei de hele dag mee via NPO Start en het NPO Zapp YouTube-kanaal. Vanaf 18.00 uur kun je bij NPO Zapp op 3 kijken naar de grote finaleshow, gepresenteerd door Klaas van Kruistum en Rachel Rosier. Daar maken we bekend hoeveel Power Checks we met z’n allen hebben gedaan. Dit wil je niet missen!

Bekijk hier de promo

 

Over Zapp Your Planet
Zapp Your Planet wil kinderen bewuster laten opgroeien. In eerdere edities werd aandacht gevraagd voor een bedreigde diersoort, dit jaar wordt aandacht gevraagd voor energiebesparing: ons energieverbruik heeft effect op het klimaat en we roepen op om te besparen met de Power Checks. Op de website zappyourplanet.nl vinden kinderen diverse tips en impulsen om zelf duurzame keuzes te (kunnen) maken. Tevens kunnen ze in de NPO Zapp-app Power Checks doen, waarmee ze op een speelse en toegankelijke manier leren hoe makkelijk het is om zelf energie te besparen. Op zaterdag 18 mei zijn het evenement en de finaleshow waarin bekend wordt gemaakt hoeveel Power Checks er zijn gedaan. Zapp Your Planet is een samenwerking van NPO Zapp en de EO en wordt gesteund door Klimaatverbond Nederland.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)