LogoPers

Kinderen voor Kinderen voor een beter klimaat met clip "Power Check"

Het is echt niet zo moeilijk om iets te doen voor het klimaat: doe een Power Check! Speciaal voor NPO's Zapp Your Planet laat Kinderen voor Kinderen in hun nieuwe clip "Power Check" zien hoe dat moet. Dansend zingen ze over het licht uitdoen en stekkers uit het stopcontact halen: simpele Power Checks die alle kinderen zelf kunnen doen. Op 18 mei is Kinderen voor Kinderen natuurlijk ook aanwezig bij de Zapp Your Planet-dag en treden ze op met "Power Check". De volledige clip is te zien op het YouTube-kanaal van Kinderen voor Kinderen en op zappyourplanet.nl.
3 mei 2019

Zapp Your Planet-dag
Kom zaterdag 18 mei naar de Zapp Your Planet-dag in Hilversum. Een dag vol spektakel, die in het teken staat van energie en het klimaat met (dans)workshops, battles met bekende Zappers, de energiequiz met Jack Power Check, een live verslag van het Jeugdjournaal, meezingen met de Kids Top 20 Karaoke en meet & greets met de casts van Brugklas en SpangaS. Ook is er een Checkpoint Energielab, kun je naar de Siloknaller van De Buitendienst of de uitdaging aangaan met Kaal of Kammen. Samen wekken we energie op op een energie-opwekkende dansvloer met optredens van onder anderen FOURCE, Stefania, Kinderen voor Kinderen, Mylene & Rosanne, Max & Anne, Wieke & DS en het Junior Songfestival. Teveel om op te noemen! Reserveer hier je plek.

Lukt langskomen niet? Kijk dan 18 mei de hele dag mee via NPO Start en het NPO Zapp YouTube-kanaal. Vanaf 18.00 uur kun je bij NPO Zapp op 3 kijken naar de grote finaleshow, gepresenteerd door Klaas van Kruistum en Rachel Rosier. Daar maken we bekend hoeveel Power Checks we met z’n allen hebben gedaan. Dit wil je niet missen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Zapp Your Planet
Zapp Your Planet wil kinderen bewuster laten opgroeien. In eerdere edities werd aandacht gevraagd voor een bedreigde diersoort, dit jaar wordt aandacht gevraagd voor energiebesparing: ons energieverbruik heeft effect op het klimaat en we roepen op om te besparen met de Power Checks. Op de website zappyourplanet.nl vinden kinderen diverse tips en impulsen om zelf duurzame keuzes te (kunnen) maken. Tevens kunnen ze in de NPO Zapp-app Power Checks doen, waarmee ze op een speelse en toegankelijke manier leren hoe makkelijk het is om zelf energie te besparen. Op zaterdag 18 mei zijn het evenement en de finaleshow waarin bekend wordt gemaakt hoeveel Power Checks er zijn gedaan. Zapp Your Planet is een samenwerking van NPO Zapp en de EO en wordt gesteund door Klimaatverbond Nederland.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)