LogoPers

Klaas van Kruistum en Freek Vonk slaan alarm voor de haai tijdens Zapp Your Planet 2017

Aanstaande zaterdag 13 mei is de spetterende finale van Zapp Your Planet: Haai Alarm. NPO Zapp verzorgt vanuit Studio 21 een televisie-marathonuitzending (EO) van 10 uur, die live te volgen is van 09.00 tot 19.00 uur bij NPO Zapp op NPO 3 en zappyourplanet.nl.
9 mei 2017

Zappers en bekende gasten als Freek Vonk, Guus Meeuwis, Buddy Vedder, Bart Meijer, Pierre Wind, Rachel Rosier, Sascha Visser, André Kuipers, Tess Milne, Ron Boszhard en Nienke de la Rive Box zijn aanwezig en maken aan het einde van de tv-marathon het eindbedrag bekend. Presentatie is in handen van Klaas van Kruistum en co-hosts Anne-Mar Zwart en Saskia Weerstand.

Op zaterdag 13 mei 2017 beleven kinderen, ouders en grootouders de grote finale van Zapp Your Planet 2017 in Studio 21 te Hilversum. Jonge actievoerders brengen het ingezamelde geld naar Studio 21 en genieten daar van optredens, meet & greets en alles wat de actiedag nog meer te bieden heeft:

In het eerste deel (09.00-13.00 uur) zijn er speciale live-uitzendingen van de Zapp-programma’s De Beste Vrienden Quiz: Grote Haaien Quiz, Checkpoint, Het Jeugdjournaal en Zappsport. Optredens zijn er van Kinderen voor Kinderen.

Na een pauzeblok (13.00-14.00 uur) met Het Klokhuis en Freeks Wilde Wereld volgt het tweede deel (14.00-19.00 uur) met de BZT Show, Willem Wever, Het Jeugdjournaal, Kaal of Kammen en de Kids Top 20. Optredens zijn er van onder anderen Guus Meeuwis, Sarah & Julia, Vajen en Rein en Kinderen voor Kinderen.

Haai Alarm
Met de zesde editie van Zapp Your Planet wil NPO Zapp samen met het Wereld Natuur Fonds aandacht vragen en geld inzamelen voor de haai. Haaien over de hele wereld worden bedreigd. Jaarlijks worden er drie haaien per seconden gevangen, voor hun vinnen (soep), maar ook voor hun vlees. De haaienpopulatie gaat in rap tempo achteruit en daarom vraagt Zapp Your Planet 2017 aan zoveel mogelijk kinderen om in actie te komen.

Veiling
Op 6 mei werd de veiling van Zapp Your Planet officieel geopend in de uitzending van Zapplive. De veiling van Zapp Your Planet loopt tot en met 13 mei via zappyourplanet.nl/veiling. Een week lang kunnen Zapp-kijkers samen met hun ouders bieden op een vijftigtal unieke en exclusieve veilingitems, gerelateerd aan NPO Zapp, het WNF en nog veel meer. Onder andere een glitter&glamour kinderfeest met Jill, een haaienstoel gesigneerd door Freek Vonk, haaientaggen met het WNF en een rondleiding door de radiostudio van NPO 3FM met Zapp-presentatoren Saskia Weerstand en Lex Uiting gaan onder de hamer.

Zapp Your Planet
Zapp Your Planet is een jaarlijkse actie van kinderzender NPO Zapp, het WNF en de EO voor een goed groen doel, waarbij de Zapp-presentatoren sinds 2012 aandacht vragen voor een dier dat door menselijk toedoen wordt bedreigd. Het jonge publiek van NPO Zapp komt zelf in actie en helpt mee met de inzamelingsactie. In 2016 bracht Zapp Your Planet: Operatie Olifant een bedrag van €328.016 op.

Voor meer informatie over Zapp Your Planet: www.zappyourplanet.nl.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)