LogoPers

Klassiek viert de zomer bij de NPO

Vanaf 24 juli brengt de NPO zes vakantieweken lang een ode aan de zomer met de mooiste klassiek muziekverhalen. Onder de noemer -Klassiek viert de zomer- verkennen redacties van NPO Radio 4, NPO 2 en NPO Cultura de leukste klassieke festivals in binnen-en buitenland om het publiek een onvergetelijke muzikale zomer te bezorgen. Waar NTR-presentator Floris Kortie voor NPO 2 vakantiegangers volgt in het buitenland, gaat Dieuwertje Blok met luisteraars van NPO Radio 4 in Nederland muzikaal op reis. NPO Cultura sluit daar met passende documentaires en concerten naadloos bij aan. Op de speciale Klassiek viert de zomer website komen alle muzikale verhalen, tips, recepten en reisverslagen bij elkaar.
3 juli 2017

 

 NPO 2
Op vrijdagen, van 28 juli tot en met 1 september, 19.25 - 19.50 uur | 6 x 25 minuten

In de zomermaanden presenteert de NTR Klassiek viert de zomer. Zes weken lang reist presentator Floris Kortie door Europa langs muziekfestivals. Hij volgt onbekende klassieke muziekliefhebbers naar hun favoriete muzikale vakantiebestemming. Van Finland tot Italië. Op de festivals, of andere bijzondere klassieke muziek events, spreekt Floris de musici die aldaar optreden, proeft hij de festivalsfeer en verkent hij de omgeving. Kortie gaat naar achtereenvolgens Engeland, Ierland, Noorwegen, Finland, Zwitserland en Italië. In de week voorafgaand aan de tv-uitzending (start maandag 24 juli) wordt op de andere platforms aandacht besteed aan het land dat in de tv-uitzending van vrijdag aan bod komt.

NPO Radio 4
Op werkdagen, van 24 juli tot en met 1 september, 17.00-18.00 uur

Presentatie Dieuwertje Blok / Hans Haffmans

Vanaf maandag 24 juli is er elke werkdag tussen 17.00 en 18.00 uur in Klassiek viert de zomer aandacht voor festivals en zomerconcerten. Concertbezoekers worden op weg naar hun favoriete zomerfestival gevolgd en luisteraars komen aan het woord over hun muzikale zomerbesteding. Natuurlijk wordt er aangehaakt bij de landenthema’s en reisverslagen van NPO 2 en NPO Cultura. Daarnaast besteden ook de overige NPO Radio 4 programma’s aandacht aan Klassiek viert de zomer.

NPO Cultura
28 juli tot en met 1 september

NPO Cultura viert vakantie in eigen land en in het buitenland. Zo wordt er verslag gedaan van het Grachtenfestival in Amsterdam en worden er concerten en documentaires uitgezonden die passen bij het land dat Floris Kortie in die week voor NPO 2 bezoekt. Voor een overzicht van de concerten en documentaires kijk op npo.nl/klassiekviertdezomer

npo.nl/klassiekviertdezomer
De website npo.nl/klassiekviertdezomer staat iedere week in het thema van het land waar Floris Kortie die week op bezoek gaat: met een Spotifylijst met klassieke muziek uit dat land, fotocollages van de opnames van Floris, speciale web-only content gemaakt door Dieuwertje Blok en Floris Kortie, fragmenten van de radio en tv-uitzendingen, korte bijdrages van Floris. Tevens is er een festivalagenda, zijn er Nederlandse festivalverslagen te zien en is er een Top 5 van klassieke events die die komende week plaatsvinden of uitgezonden worden.

Voor meer informatie kijk vanaf half juli op npo.nl/klassiekviertdezomer

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)