LogoPers

Koningin Máxima geeft startschot Radio 4 Klassiek Geeft

Publieke klassieke zender zamelt instrumenten in voor muziekonderwijs aan kinderen
5 mei 2014

Hare Majesteit Koningin Máxima geeft op maandag 12 mei het startschot van Radio 4 Klassiek Geeft. In een speciale locatie-uitzending van Radio 4 vanuit basisschool ‘t Palet in Den Haag overhandigt Koningin Máxima het eerste gedoneerde instrument aan Marco de Souza, initiatiefnemer van het Instrumentendepot Leerorkest. Tevens schuift de Koningin aan bij Radio 4 presentator Hans Smit voor een interview over het belang van muziek voor kinderen en spreekt ze hierover met enkele leerlingen. Presentatrice Margriet Vroomans doet live verslag van het bezoek van de Koningin.

De publieke klassieke zender roept met Radio 4 Klassiek Geeft luisteraars op muziekinstrumenten te doneren die niet meer in gebruik zijn en vraagt hen deze naar inzamelpunten in het land te brengen. Luisteraars kunnen daarnaast geld doneren voor de aanschaf en onderhoud van instrumenten en bieden op veilingitems van veelal bekende Nederlanders die de actie steunen. Op vrijdag 23 mei is de finale van Klassiek Geeft en wordt de eindstand van de actie bekendgemaakt.

Radio 4 Klassiek Geeft werkt samen met het landelijke Instrumentendepot Leerorkest dat als doel heeft zoveel mogelijk kinderen in Nederland de kans te geven een muziekinstrument te leren bespelen. Het instrumentendepot leent als nationale ‘instrument-o-theek’ muziekinstrumenten uit aan leerorkesten en vergelijkbare initiatieven voor kinderen in de basisschoolleeftijd in heel Nederland. Radio 4 Klassiek Geeft is de eerste grote landelijke inzamelingsactie voor het Instrumentendepot Leerorkest. In de loop van het jaar volgen meerdere acties van het Instrumentendepot zelf.

Op 23 mei, de finaledag van Klassiek Geeft, zendt Radio 4 de hele dag live uit vanuit VondelCS in het Vondelpark in Amsterdam. Luisteraars worden uitgenodigd ter plekke muziekinstrumenten te doneren. Tevens maakt Radio 4 aan het eind van de dag de eindstand van de hoeveelheid instrumenten, de donaties en opbrengst van de veilingitems bekend. De totale opbrengst van Radio 4 Klassiek Geeft gaat naar het Instrumentendepot Leerorkest. In 2011 was de eerste editie van Radio 4 Klassiek Geeft en werden 1267 instrumenten ingezameld.

Voor meer informatie en inzamelpunten: www.radio4.nl/klassiekgeeft

Noot voor de redactie, niet ter publicatie
Van 8.00 uur tot 11.00 uur zendt Radio 4 live uit vanuit basisschool ‘t Palet in Den Haag. Om 9.00 uur ontvangen wij hier Hare Majesteit Koningin Máxima. Indien u verslag wil doen van de start van Klassiek Geeft kunt u zich voor een accreditatie (pers aanwezig: uiterlijk 8.30 uur) melden bij:
Wilma van Dormalen t: 035 - 6777453, m:06 – 24218281, e: wilma.van.dormalen@omroep.nl
Birgit Jansen t: 035-6773094, m: 06-53941843, e: birgit.jansen@omroep.nl
Vanwege de beschikbare ruimte in de school geldt een beperkte toegangsregeling.
Aangemelde media ontvangen hierover uiterlijk vrijdag 9 mei per e-mail bericht.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)