LogoPers

Kris Kross Amsterdam, Lil’ Kleine & Boef prominenter in de 3FM Mega Top 50 door YouTube-streamingdata

De publieke radiozender NPO 3FM verwerkt als eerste radiostation in Europa volledig alle YouTube-streamingdata bij het samenstellen van zijn hitlijst, de Mega Top 50 (AVROTROS). Voorheen werd de chart alleen samengesteld op basis van airplay, download- en streamingdata van Spotify & Deezer. De integratie van YouTube-data maakt de Mega Top 50 jonger, realistischer en actueler dan ooit. 3FM dj Barend van Deelen presenteert de Mega Top 50 elke zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur op NPO 3FM.
10 juni 2016

3FM dj Barend van Deelen kijkt uit naar zijn eerstvolgende uitzending op NPO 3FM: “Het is een jongensdroom om de tofste hitlijst van Nederland te mogen presenteren voor de AVROTROS. De impact die Youtube heeft op de populariteit van tracks hoor je als 3FM-luisteraar nu overduidelijk terug in de Mega Top 50. De chart is hiermee nu nóg toffer, actueler en beter geworden.” 

Basyl de Groot, zendermanager NPO 3FM: “Veel jongeren gebruiken Youtube om muziek te luisteren en clips te bekijken. Het meenemen van de Youtube-streamingdata in de samenstelling van de Mega Top 50 is dan ook essentieel. Op deze manier herkennen jongeren zich beter in de tracks uit dé hitlijst van 3FM met de meest populaire tracks van Nederland. Met het volledig verwerken van alle Youtube-views zorgt NPO 3FM elke zaterdag voor het meest complete overzicht en loopt het als publieke radiozender voorop in Europa.” 

Sander de Groot, samensteller Mega Top 50 bij SoundAware: “Met de toevoeging van YouTube-streams in dé chart van 3FM komen tracks die online heel populair zijn makkelijker de chart binnen, zoals het nummer Lauw van de Nederlandse artiest Boef. De track kreeg miljoenen views online en staat nu voor de vierde week in de Mega Top 50. De integratie maakt de lijst ook dynamischer, meer waarheidsgetrouw en biedt perspectief voor bands en artiesten. De chart is met recht een graadmeter voor de populariteit van songs.” 

Candice Morrissey, YouTube, Google Nederland: “We zijn blij dat Nederland het eerste land binnen Europa is waar officiële streamingdata van YouTube gebruikt worden bij de samenstelling van charts. YouTube-views spelen een belangrijke rol in de populariteit van muziek en artiesten, en dit weerklinkt nu ook in de samenstelling van de Mega Top 50 op NPO 3FM.”

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)