LogoPers

Laura Jansen en Tom Chaplin (Keane) zingen Same Heart voor 3FM Serious Request

Het officiële themanummer van 3FM Serious Request 2012 heet ‘Same Heart’. Laura Jansen schreef de song en zingt het duet samen met Tom Chaplin (Keane).  De opbrengst van de single gaat naar actie rond het Glazen Huis.
4 december 2012

Alle opbrengsten van de downloads en streams van ‘Same Heart’ worden gedoneerd aan het doel dat met 3FM Serious Request centraal staat: de bestrijding van babysterfte. ‘Same Heart’ is vanaf 4 december 2012 overal te downloaden en te streamen.

Laura Jansen schreef  ‘Same Heart’ op een verzoek van 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers. Laura Jansen: “Ik wilde niet iets maken dat klein en verdrietig was. Ik wilde dat het optimistisch en luid werd en de aandacht trok naar het thema waarvoor het geschreven is’. Laura Jansen schreef ‘Same Heart’ uitdrukkelijk als duet en koesterde een wens dat Keane-frontman Tom Chaplin de mannelijke stem zou vertolken. Nadat Tom Chaplin het lied had gehoord was hij direct enthousiast. “Het is de eerste keer in mijn carrière als zanger dat ik heb toegezegd een duet aan te gaan onder mijn eigen naam. De song raakte me persoonlijk, het is geweldig om een liedje te horen met zoveel soul. Het nummer klonk zo geïnspireerd en ik kon direct begrijpen wat de connectie was met het thema.”

Laura Jansen: “Iedereen die het moeilijk heeft, wil in ieder geval als mens erkend worden. En het maakt niet uit waar je bent geboren, underneath it all beats the same heart.”

3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.
In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM samen met het Rode Kruis elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sloot Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 deed het Zweedse P3/SVT dat en in 2009 ook het Zwitserse radiostation DRS 3 samen met Schweizer Fernsehen. Ook in Nairobi, Kenia staat sinds 2008 elk jaar een Glazen Huis. In 2011 stond het Glazen Huis in Leiden en was de opbrengst op de slotavond van de actie € 8.621.004,-. In 2012 staat het Glazen Huis in Enschede en in 2013 in Leeuwarden.

Voor meer informatie: www.3fm.nl/seriousrequest

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)