LogoPers

LinkedIn-bijdrage Frederieke Leeflang #1

De eerste twee weken van mijn nieuwe baan zitten erop. Sinds 1 januari mag ik mijzelf voorzitter van de raad van bestuur van #NPO noemen. Het is mijn goede voornemen om jullie voortaan ook via mijn LinkedIn op de hoogte te houden van mijn ervaringen hier, en zo in contact te blijven met de vele kijkers en luisteraars die de publieke omroep heeft.   

Gisteren mocht ik eerder dan verwacht mijn opwachting maken in een van onze programma’s: de KRO-NCRV-talkshow M. De brief die ik begin deze week samen met Arjan Lock stuurde naar alle omroepen - waarin we benadrukken hoe belangrijk een veilige werkomgeving is – was reden voor de redactie om mij uit te nodigen voor een gesprek. Hier kun je het gesprek terugkijken: https://lnkd.in/eZNUssiT

Binnen de publieke omroep hebben we met elkaar de zorg voor een veilige werkomgeving en cultuur voor alle mensen die er werken, in onze programma’s als gast optreden of daaraan deelnemen. Voorkomen dat er grenzen worden overschreden is één, maar het is net zo belangrijk dat mensen zich durven uit te spreken als de veilige werkomgeving in het geding komt. Hier lees je meer over de brief:  https://lnkd.in/entQAcah

-- 

De afgelopen weken heb ik al vele gesprekken gevoerd: met vele collega’s binnen de NPO, mijn medebestuurders Paul Doop en Martijn van Dam, maar ook bij de vele omroepen die ons pluriforme omroepbestel rijk is. Wat me opvalt, is dat iedereen zo ontzettend gedreven is en zich verantwoordelijk voelt voor een sterke publieke omroep. Ik voel mij vanuit mijn nieuwe rol verantwoordelijk voor de héle publieke omroep, en daarom ben ik - zover de coronaregels dat toelieten – al bij vrijwel alle omroepen langs geweest: van de AVROTROS tot BNNVARA en van de EO tot Omroep MAX. Daar heb ik met directeuren gesproken, maar ook met programmamakers en redactieleden. Ik hoop de komende tijd nog veel meer makers van voor en achter de schermen te ontmoeten.   

Ik ben er klaar voor, heb er ontzettend veel zin in, en ga met alles wat ik in me heb werken aan een toekomstgerichte, onafhankelijke, betrouwbare, sterke omroep in een sterk veranderend krachtenveld. Ik geloof in de publieke omroep, de functie ervan en de relevantie voor Nederland!

1642604534057.jpeg

Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)