LogoPers

Mark Rutte brengt 1e stem uit op Hart & Ziel lijst

Stemmen op NPORadio4 Hart & Ziel lijst weer van start
18 september 2015

 

Minister-president Mark Rutte gaf zojuist op NPO Radio 4 het officiële startsein voor het stemmen voor de Hart & Ziel Lijst. Dat gebeurde tijdens een speciale locatie-uitzending vanuit de Openbare Bibliotheek in Den Haag. Mark Rutte bracht als eerste een stem uit en koos voor de vierde symfonie van Mahler in een uitvoering onder leiding van de Nederlandse dirigent Hans Vonk. Na hem volgden ook andere politici waaronder Diederik Samson en Arie Slob.

Luisteraars kunnen vanaf vandaag via nporadio4.nl de klassieke muziekstukken kiezen die hen op een bijzondere manier raken. Op de website staat een inspiratielijst van honderden muziekstukken, waaronder de bekende meesterwerken. Tot zondagavond 27 september 20.00 uur kunnen liefhebbers van klassieke muziek hun dierbaarste klassieke muziek aandragen voor de Hart & Ziel Lijst. 

 

Mark Rutte kiest voor de vierde symfonie van Gustav Mahler. “Mahler kon kleuren met muziek als geen ander. In de vierde van Mahler gaat de hemel open”, aldus de premier. Hij kiest voor de uitvoering van het Saint Louis Symphony Orchestra  onder leiding van de Nederlandse dirigent Hans Vonk. Deze uitvoering staat op een cd die hij kreeg van Lodewijk Asscher na het tekenen van het sociaal akkoord.

NPO Radio 4 besteedt tijdens de stemperiode aandacht aan bijzondere verhalen over klassieke muziekstukken. De Hart & Ziel Lijst, bestaande uit de 300 meest geliefde muziekstukken, wordt op NPO Radio 4 uitgezonden van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober van 07:00 tot 19:00 uur.

Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg

De NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst krijgt een bijzondere finale op vrijdag 16 oktober. NPO Radio 4 zendt de hele dag uit vanuit TivoliVredenburg in Utrecht tijdens het Hart & Ziel Festival. Publiek is van harte welkom om aanwezig te zijn. Het Hart & Ziel Festival vindt plaats van 9:00-19:00 uur en is gratis toegankelijk.

De Hart & Ziel Lijst eindigt vrijdagavond 16 oktober met het Hart & Ziel Concert in de Hertz in TivoliVredenburg. Violiste Rosanne Philippens, mezzosopraan Barbara Kozelj en blokfluitiste Lucie Horsch spelen samen met Ludwig hoogtepunten uit de Hart & Ziel Lijst. Het concert begint om 20:15 uur en wordt live op NPO Radio 4 uitgezonden.

Meer informatie: www.nporadio4.nl/hartenziel

Bijgaande foto's zijn rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van NPO Radio 4 / fotograaf: Wim Kluvers.

 

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)