LogoPers

Marvin Gaye dag op Radio 6 Soul & Jazz

Radio 6 viert de muziek van legendarische soulzanger Marvin Gaye
1 april 2014

Radio 6 Soul & Jazz staat woensdag 2 april in het teken van Marvin Gaye. De publieke soul- en jazz zender brengt een eerbetoon aan zijn muziek op zijn geboortedag. Op de dag dat de soullegende 75 jaar zou zijn geworden, horen luisteraars verhalen over zijn legendarische leven, zijn muziek met o.a. de beste Marvin Gaye classics en een radiodocumentaire over zijn tijd in het Belgische Oostende. Vandaag, dinsdag 1 april, is het precies 30 jaar geleden dat de vader van Marvin Gaye zijn toen 44-jarige zoon om het leven bracht. Zijn tragische dood vormt één van de meest opvallende verhalen uit de muziekgeschiedenis.

What’s going on, Sexual Healing en Let’s get it on: De ziel van Marvin Gaye leeft nog altijd voort in zijn muziek. Niet alleen zijn muziek is springlevend, ook de populariteit van de soullegende is nog altijd onverminderd groot, ook onder de luisteraars van Radio 6 Soul & Jazz. In de Zwarte Lijst van 2014 staat Marvin Gaye’s What’s going on op de absolute nummer 1 en in totaal eindigen 23 van zijn nummers in de meest soulvolle lijst van Nederland.

Mijke & Co Live! (NTR) trapt woensdag om middernacht de Marvin Gaye dag af met de radiodocumentaire Oostende Healing (00.00 – 00.30 uur). In de documentaire gaat muzikant en documentairemaker Marco Raaphorst op zoek naar het verhaal achter het meest succesvolle album van Marvin Gaye, Midnight Love.
Van 7.00 uur ’s ochtends tot 1.00 uur ’s nachts staat Radio 6 volledig in het teken van zijn muziek. Radio 6 Soul & Jazz verwent zijn luisteraars op de Marvin Gaye dag met zijn beste muziek, maar ook met relatief onbekende songs.

Luisteraars vragen gedurende de dag hun favoriete Marvin Gaye platen aan bij de Radio 6-dj’s. Om 18.00 uur draait Corné Klijn de Marvin Gaye Top 6, samengesteld aan de hand van de meest aangevraagde  platen van die dag.

Radio 6 Soul & Jazz
Naar Radio 6 Soul & Jazz luister je via de kabel, online, de Radio 6-app of via Digital Radio+, de nieuwe manier van digitaal radioluisteren. De Zwarte Lijst is in beeld te volgen via het digitale themakanaal NPO Cultura, KPN Interactieve TV en via de videostream op radio6.nl.
 
Voor meer informatie: www.radio6.nl
 
________________________________________
 
Noot voor de redactie:
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Radio 6 Communicatie:
 
Noëlle Beyne : 035 – 6774167, 06 – 51809133, noelle.beyne@omroep.nl
Wilma van Dormalen: 035 - 6777453, 06 – 24218281, wilma.van.dormalen@omroep.nl
Anneke de Vries: 035 - 6773094, 06 – 30576917, anneke.de.vries@omroep.nl

 

Laatste persberichten
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
3FM viert Songfestival met EuropapaParty en EuropaParade
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)