LogoPers

Matthäus Passion voert Hart & Ziel Lijst aan

NPO Radio 4 draait een week lang favorieten van luisteraars
5 oktober 2015

 

De Matthäus Passion van Bach is het favoriete klassieke muziekstuk van de NPO Radio 4 luisteraar. In het NPO 2-programma Podium Witteman en op de klassieke zender zelf is vanavond de top 3 van de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst bekendgemaakt. Het Requiem van Mozart staat op nummer twee. De 9e symfonie van Dvořák is gestegen van de zevende naar de derde plaats. 

1.  Johann Sebastian Bach - Matthäus Passion

2.  Wolfgang Amadeus Mozart - Requiem

3.  Antonín Dvořák - Symfonie nr. 9 ‘Uit de Nieuwe Wereld’

NPO Radio 4 maakt donderdagochtend 8 oktober de volledige Hart & Ziel Lijst bekend. De luisteraars van Radio 4 konden vorige week stemmen op de klassieke muziek die hen het meest raakt, ontroert en inspireert. Ook konden zij persoonlijke verhalen insturen die daarbij horen.

De Hart & Ziel Lijst wordt uitgezonden van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober tussen 7.00 en 19.00 uur op NPO Radio 4 en bestaat uit de 300 meest geliefde muziekstukken van de luisteraar. Bekende schrijvers lezen tussen 19.00 en 20.00 uur in het programma Passaggiohun Hart & Ziel-verhaal voor.

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober zendt NPO 2 rond 23.00 uur, direct na Nieuwsuur, het programma Hart & Ziel uit, waarin presentator Tijl Beckand op zoek gaat naar de verhalen achter bekende klassieke muziekstukken.

Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg

De Hart & Ziel Lijst wordt op vrijdag 16 oktober afgesloten met een bijzondere finale: het Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg, Utrecht. NPO Radio 4 zendt daar de hele dag uit.

Publiek is van harte welkom om aanwezig te zijn. Het Festival vindt plaats van 9.00 tot 19.00 uur en is gratis toegankelijk.

Na afloop van de uitzending van de Hart & Ziel Lijst volgt vrijdagavond 16 oktober het Hart & Ziel Concert in de Hertz in TivoliVredenburg. Violiste Rosanne Philippens, mezzosopraan Barbara Kozelj en blokfluitiste Lucie Horsch spelen samen met het ensemble Ludwig hoogtepunten uit de Hart & Ziel Lijst. Het concert begint om 20.15 uur en wordt live op NPO Radio 4 uitgezonden.

Voor meer informatie over de Hart & Ziel Lijst 2015 en verhalen van luisteraars: www.nporadio4.nl/hartenziel

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)